V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Projemde analiz yapamıyorum

huseyin026

Yeni Üye
Merhabalar yeni yeni öğreniyorum ve udemyden bir kursu takip ediyorum fakat analiz alamıyorum bu projede . geometri kontrolü yapın diyor. geometri kontrolünde de bir şey çıkmıyor. yardımcı olur musunuz ? teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Birde Yasin Bey cevap verirse ekstra bir soru sormak istiyorum . Projemde Asansörün etrafındaki perdelerimi -150 kotuna indirip altına bi döşeme atarak asansör boşluğu oluşturmaya çalıştım. geometri kontrolü yaptığım zaman 1 tane perdem perdenin kalınlığı 1/16 kuralına uymadığını söyledi. fakat projemde 2 asansör ve perdeleri aynı. diğerinde böyle bir sorun yokken diğerinde böyle bir sorun vardı . sorunsuz perdeyi simetri ile diğer tarafa geçirince geometri kontrolünden geçti .

Merhabalar yeni yeni öğreniyorum ve udemyden bir kursu takip ediyorum fakat analiz alamıyorum bu projede . geometri kontrolü yapın diyor. geometri kontrolünde de bir şey çıkmıyor. yardımcı olur musunuz ? teşekkür ederim
önerilerim;
hesap yaptırınca hatalı yer olan zemin katta s14 kolonunu ok ile gösteriyor,
mantar döşemeyi ve kırmızı ile işaretlenen döşeme kenarlarını silip sarı ile işaretlenen şekilde döşeme kenarını oluşturup mantar döşemeyi giriniz.
Bu durumda hesap yaptırılca analiz tamamlanıyor.
1738784570973.png

Evet Enver Bey düzeldi . Peki şimdi döşeme kenarı komutunu ben kolon var diye kolonun olduğu kısımdan dönmüyordum.Sizin paylaştığınız fotoğrafta kırmızı ile kolonun ucuna kadar getirip diğer ucundan devam ediyordum. Sanırım kolonu da dönmem gerekiyor bunu anladım . Doğru mu anlamışım ?

Analizden sonra S14 kolonundan dolayı analiz yapılamadığı perspektif ekranda kırmızı ok ile gösterilmektedir.
S14 kolonuna yaklaşın. iki adet yan yana döşeme kenarı çizildiğini göreceksiniz.
Kolona bağlanmayan soldaki döşeme kenarını silin. Döşemede silinecek
Tekrar döşemeyi tanımlayın. Bu şekilde analiz yapılabilmektedir.
1738829784045.png

Geri