Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Projemde ki hataları kontrol edebilir misiniz ? Çözemiyorum önerilerinize talibim.

İbrahim bey önerdiğiniz kalıp planı üzerinde mimariyi de çok zorlamadan son tahlilde ekte ki gibi yaptım. Sadece 2. bodrum perdeleri kaldı çözümlenemeyen.
Perde boyutlarını 60 70 cm gibi absürt değerlere çıkarmama rağmen Ve - Vr arsındaki fark kapanmıyor.

Ekli dosyalar

İbrahim bey önerdiğiniz kalıp planı üzerinde mimariyi de çok zorlamadan son tahlilde ekte ki gibi yaptım. Sadece 2. bodrum perdeleri kaldı çözümlenemeyen.
Perde boyutlarını 60 70 cm gibi absürt değerlere çıkarmama rağmen Ve - Vr arsındaki fark kapanmıyor.
1-Yükleri tekrar gözden geçir tüm projede. Döşeme üzerine basan duvar varsa çizgisel yük olarak tanımla. Gazbeton tuğla falan kullanılacaksa yükleri ona göre gir. Sistemi rahatlatır duvar yüklerinin azalması.
2-Rijit bodrum katta perdeleri subasman perdesi olarak işaretlemişsin o işareti kaldır.
3-Perde kalınlıkları 35 cm yaptığında vemax değeri kurtarıyor. Donatı seçiminden perde etriye çaplarını fi12-14-16 seç kesme hatası vermiyor. bodrum perdeleri binanın 2 tarafında olduğundan kesme kuvvetleri yüksek çıkıyor bu yüzden problem yaşıyorsun
4-s03 kolonun yanında mesnete çok yakın saplama kiriş yapmışsın. Hatalı bir tasarım olur bu şekilde düşey taşıyıcıdan en az 1-1.5 m sonra saplama yap.

ilave modelle önerim;
Binanızda a3 düzensizliğini işaretleyiniz.

SON SORU;
sayim2828 DEPREM PARAMETRELERİNİ NİYE DEĞİŞTİRDİNİZ?
BUNDAN ÖNCEKİ DİĞER PROJE ÖNERİLERİNİZDE DE DEĞİŞTİRDİNİZMİ?
KENDİ YAPTIĞINIZ PROJELERDE DE DEGİŞTİYORMUSUNUZ?
Konu dışı, üzgünüm, ancak aklımdaki soru şu, acaba sayim2828 çorumda mı mühendislik hizmeti vermekte

Geri