Prota structure ve idecad structural arasındaki fark

basakhasan

Yeni Üye
Sorum prota structure ile ilgili
Daha önce başka bir başlıktaki sorunları giderdim. çözümde bir sıkıntı gözükmüyor fakat projemizi probina da çözen firma donatı ve kesitleri (bilhassa) radyede daha % 30 a yakın fazla hesaplıyor. Biz de İde Statik kullanıcısı olarak tekrar çelişkiye düştük. Asansör çukuru konusunda döküman bulamadığımdan önce düz bir şekilde sonra döşeme boşluğu oluşturarak asansör kuyusu tasarladım. yine de bir iki küçük sorundan başka soruna rastlamadım. acaba yüklerde bilhassa (duvar yükleri) mi hata yapıyorum. Kullanıcılardan ve yöneticilerden ricam projeyi inceleyip hatalar konusunda bilgi verirlerse çok sevinirim.
Hasan BAŞAK
İnşaat Müh.
KTÜ 2007
dosya linki :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Ne ile neyi kıyasladınız bilmiyorum. Bir parametreyi bile farklı girseniz sonuçlar birbirinden çok farklı çıkar örneğin Üst rijit bodrum kat numarası çok hatalı girmişsiniz. Bu sisteme göre -5 olacak. Siz -1 vermişsiniz. Bu vesiyle siz B1, B2, B3, B4. katların rijit kat olduğunu, toprak altı gibi perdeler tarafından tutulduğunu söylüyorsunuz. Ama sisteminiz öyle demiyor. Tutulu bir kat göremiyorum. Yüklerle ilgili kabullerinize bir şey diyemiyoruz. Örneğin duvar taşıyan döşemeler için bir çözüm uygulamamış görünüyorsunuz. Yada balkon ve merdiven koridorları gibi farklı yük tipleri koymamışsınız.

Donatıları ide de mi fazla diğer programda mı? Örneğin yukarıdaki yazdığım konular sizin deprem yüklemelerinizi de sabit yüklemelerinizi de arttıracaktır. Ayrıca radye döşemedeki düşey hesap aksının bütün bir şekilde geçmesini öneririm. Yada Belkide en doğrusu bir çok noktadan farklı ararlıklara sahip hesap aksı geçmelisiniz. Gerçi zemin değerleriniz yüksek ve 4. derece deprem bölgesi ama yinede 14 katlı bir yapı için 70 cm radye yüksekliğinin yeterli olmayacağı düşüncesindeyim.

Zaten bu haliyle bile perdeler kesme kuvvetlerini karşılayacak durumda değil. Sisteme perde ilave etmenizi öneririm. Özellikle x yönü perdeleriniz eksik.

Bazı kirişler kolonları ortalamıyor. (örn: 41 42 44 45) K45 kirişinde bir sorun var sanırım. Bakış açısı ters görünüyor. Silip yeniden girin . 4. bodrum K30 kirişi (P12, S4 kolonlarını bağlayan kiriş) hatalı bağlanmış görünüyor.

aşağıdaki linki inceleyin

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst