V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye döşeme donatısı

Analiz yaptıktan sonra, rapordaki hataları giderdikten sonra, BETONARME-RADYE TEMEL sekmesine tıklıyorum kırmızı renkte olduğunu görüyorum. AS hatası var. İlave donatıların aralığını azalttığımda ilave donatılar kısmındaki kırmızı renk gidiyor. Fakat radye döşeme kısmındaki asal donatıları hepsini Q18/5 yapsam bile kurtarmıyor.

Ayrıca donatı seçiminde radye döşeme için max. Q16 seçmeme rağmen Q18'lik donatı atıyor. Yanlış yaptığım bir şey mi var. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ayrıca binanın batı cephesinde mevcu bina var. Bu yüzden ampatmansız sürekli temel ile binan dört tarafını dönüp. ortasına radye döşeme tanımlamak istiyorum. sürekli kirişin eni bu proje için ne öngörülebilir. Teşekkürler...

izmirli_35_35":30z8f7da' Alıntı:
Analiz yaptıktan sonra, rapordaki hataları giderdikten sonra, BETONARME-RADYE TEMEL sekmesine tıklıyorum kırmızı renkte olduğunu görüyorum. AS hatası var. İlave donatıların aralığını azalttığımda ilave donatılar kısmındaki kırmızı renk gidiyor. Fakat radye döşeme kısmındaki asal donatıları hepsini Q18/5 yapsam bile kurtarmıyor.
Eklediğiniz projede analiz yapıldığında AS(-) uyarısı 2 nolu hesap aksındaki ilave donatı yetersizliğinden kaynaklanıyor. Donatı seçimi diyaloğunda İlave donatılar için 18 lik çap seçilip analiz yapılırsa AS(-) uyarısı sorunu çözülüyor.

Ayrıca donatı seçiminde radye döşeme için max. Q16 seçmeme rağmen Q18'lik donatı atıyor. Yanlış yaptığım bir şey mi var. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Projenizde böyle bir durumla karşılamadık. Projede gönderdiğiniz haliyle analiz yapıldığında Radye döşeme donatı çapları 16 ve 14 lük olarak seçiliyor.

Ayrıca binanın batı cephesinde mevcu bina var. Bu yüzden ampatmansız sürekli temel ile binan dört tarafını dönüp. ortasına radye döşeme tanımlamak istiyorum. sürekli kirişin eni bu proje için ne öngörülebilir. Teşekkürler...
Bu şekilde veri girişi kesinlikle hatalıdır. Bu durumda radye döşeme basan kolonları etkileri dikkate alınmaz. Kirişsiz radye temelde döşeme sınırları döşeme kenarları ile oluşturulmalıdır.

İyi çalışmalar

izmirli_35_35":1lhehd56' Alıntı:
http://dosya.co/14czl093309o/1376_10_2.ide7.html

S11 kolonu altına sürekli temel neden tanımlayamıyorum?

Kolonlar çubuk eleman olduğu için kolon altında kalacak şekilde sürekli temel çizilemez. Ayrıca temel veri girişi kesinlikle hatalı . Bir önceki mesajımı okuyunuz.

Yani kirişli radye yapmak için tüm kolonları kullanıp ızgaralı bir sistem oluşturup ortalarına radye mi tanımlamalıyız?

Ampatmanları koymadan önce 18'lik donatı çıkıyordu seçilmediği halde.

İLAVE DONATILAR İÇİN 18'LİK ÇAPI SEÇTİM. AMA TEKRAR ANALİZ YAPINCA DEĞİŞİYOR ÇAPLAR TEKRAR...AS UYARISI KALDIRAMADIM...

izmirli_35_35":1m58iz7o' Alıntı:
Yani kirişli radye yapmak için tüm kolonları kullanıp ızgaralı bir sistem oluşturup ortalarına radye mi tanımlamalıyız?
Evet.

Ampatmanları koymadan önce 18'lik donatı çıkıyordu seçilmediği halde.
İLAVE DONATILAR İÇİN 18'LİK ÇAPI SEÇTİM. AMA TEKRAR ANALİZ YAPINCA DEĞİŞİYOR ÇAPLAR TEKRAR...AS UYARISI KALDIRAMADIM...
Eklediğiniz projede bu şekilde bir sorun oluşmuyor. Eğer sorununuz devam ediyorsa
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
sitesinden 8 versiyonunu kurup telefonla bizi arayın. Bilgisayarınıza uzaktan erişim sağlayarak sorunu inceleyelim.
Tel: 0 224 220 67 17

Geri