V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye Donatı

SafaBeg

Yeni Üye
zemin taşıma gücü hatası aldığımdan dolayı sürekli temel yerine radye temel ile tasarım yapmak istedim. Bu kez de radye donatı yetersiz hatası alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

zemin taşıma gücü hatası aldığımdan dolayı sürekli temel yerine radye temel ile tasarım yapmak istedim. Bu kez de radye donatı yetersiz hatası alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Modelle önerilerim;
--fiber model işaretleyiniz,
--mavi işaretli katta döşeme modellendiği için, ayrı bir kat olarak giriniz,
--kırmızı işaretlediğim kiriş üst üste modellenmiş,
--siyah işaretli kolondan mütemadi ligi olmayan konsol yapmayınız,
--4. Katta duvar yüklerini kaldırabilirsiniz.
--radye temel kotlarını kontrol ediniz,
Yukarıda düzenlemeleri yaptıktan sonra değerlendirme yaparsınız.
son öneri v11.16 kullanınız.
1753471791653.png

radye donatı yetersiz hatası
donatı seçiminde sadece q14 açık bırakmışsınız. bu yüzden yetersiz kalmıştır. çapları açın düzelir.
tabi q30/5 gibi aşırı ilave çıkıyor bu da modellemede bazı hatalar olabileceğini işaret ediyor. @Ünver ÖZCAN bey'in bahsettiği konuları düzeltirseniz olumlu etki edeceğini düşünüyorum. kolay gelsin.

Teşekkür ederim cevaplarınız için ancak mavi kısım ile bahsettiğiniz döşeme, subasman dolgu üzerinde bunun tanımını yine de kat döşemesi ile mi yapmalıyız

Temel kotları ile oynadım 60 cm radye kurtarmıyordu şuan 40 cm ile çözülüyor. Burada bir hata var mı sizce

Ekli dosyalar

1753536261513.png1753536333976.png

Yukardaki bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Makine dairesindeki döşemem donatılandırılmıyor. Bu konuda da yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

Geri