mucahitcangok
Yeni Üye
Merhabalar , bir konu hakkında fikrinize ihtiyacım var. Son zamanlarda projelerimde zemin taşıma gücü problemini aşabilmek için bir kaç yapı denetim ve belediyeden bu konu adına tavsiye olarak kirişli radye döşeme önerisi geldi ve son 6 projemizi ofis olarak bu şekilde çözdük. Fakat kafamı kurcalayan bir takım hususlar var. Kirişli radye temelde ( sürekli temel ve radye temel birlikte tasarım yapılıyor) radye temel donatıları üst+pilyeli olarak dizayn ediliyor. Bu şekilde projelerde sorun olmadı yapı denetim ve belediye onayladı projeleri. Lakin son projemiz Radye Temel olmasına rağmen üst+pilyeli bir dizayn yapmış program sadece ilave donatıları alt donatı olarak geçmiş. bu proje de yapı denetim ve belediyeden kusursuz döndü fakat bu projenin sahibi demir ustası ve dolayısı ile kendisi ısrarla alt donatı da olmalı yoksa radyeyi alta nasıl bağlayacağım deyip duruyor. 2 gündür araştırıyorum ama alt üst donatı zorunluluğu yok yönetmelik sadece alt+üst olsa daha iyi olur diyor. Ve programda manuel olarak donatı hesap akslarını alt+üst yaptığımda sorun alıyorum donatı yetersiz ve zg sorunun aşamıyorum. (projenin ruhsatı bugün çıktı fakat kafam yine de bu konuda çok karıştı). Örnek olarak bahsettiğim radye ile çözülmüş projenin temel aplikasyon planını ve kirişli radye temelin aplikasyonunu yükleyeceğim. Şimdiden geri dönüşleriniz için teşekkür ederim.