V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Radye Temel Aşırı Donatı ve Zımbalama Problemi

BlueWhale

Yeni Üye
Değerli meslektaşlarım merhabalar , projemdeki radye temelde aşırı donatı çıkıyor ve radye temeli 60 cm yapmama rağmen ortadaki poligon kolonda zımbalama hatası çıkıyor. Benzer projelerde 50 cm kalınlık yeterli rahatlıkla yeterli oluyordu. Birşeyleri yanlış mı giriyorum acaba bu kadar yoğun donatı çıkmaması lazım ? Bu konuda hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Proje hakkında başka konularda da diğer hertürlü tavsiye , öneriye açığım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
DİPNOT: Projede kenar kirişlere duvar yükünün fazla girilmesinin sebebi binanın taş kaplanacak olmasıdır.
DİPNOT2: Zımbalama donatısı seçeneği işçilik problemi sebebiyle tercih edilememektedir.

Ekli dosyalar

Değerli meslektaşlarım merhabalar , projemdeki radye temelde aşırı donatı çıkıyor ve radye temeli 60 cm yapmama rağmen ortadaki poligon kolonda zımbalama hatası çıkıyor. Benzer projelerde 50 cm kalınlık yeterli rahatlıkla yeterli oluyordu. Birşeyleri yanlış mı giriyorum acaba bu kadar yoğun donatı çıkmaması lazım ? Bu konuda hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Proje hakkında başka konularda da diğer hertürlü tavsiye , öneriye açığım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
DİPNOT: Projede kenar kirişlere duvar yükünün fazla girilmesinin sebebi binanın taş kaplanacak olmasıdır.
DİPNOT2: Zımbalama donatısı seçeneği işçilik problemi sebebiyle tercih edilememektedir.

Merhaba;

Radye temel kalınlığınız 60cm ve seçmiş olduğunuz ana donatı Ø12/10
60cn radye temel için gerekli min donatı alanı projeniz için 10.71cm² hesaplanmış ve sisin yerleştirdiğiniz Ø12/10 ta tam olarak bunu sağlamış.
Daha büyük donatı çapı seçerseniz bende Ø16 seçmelisiniz, donatı aralıklarınız oldukça makul çıkacaktır. zaten ana donatı haricinde ilaveleriniz çokta yoğun değil.
1769250614741.png

1769250803558.png

Ø16 çap seçildiğinde donatı aralıkları, oldukça makul.

1769250959824.png

Saygılarımla.

Öncelikle yardımseverliğiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zımbalama için de bir yol gösterebilir misiniz ? 60 cm temel kalınlığı bu proje için çok fazla değil mi ?
Saygılarımla.

Öncelikle yardımseverliğiniz ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Zımbalama için de bir yol gösterebilir misiniz ? 60 cm temel kalınlığı bu proje için çok fazla değil mi ?
Saygılarımla.
zımbalama donatısı kullanmak istemiyorsanız 60cm kalınlık normal. Zımbalama donatısı yerine sadece S14 kolonunun altındaki temeli de kalınlaştırabilirsiniz. Bence zımbalama donatısı kullanılabilir.

Geri