RADYE TEMEL ANALİZ - RADYE TEMEL BETONARME HESAP AKS PARAMETRELERİ

srgn

Üye
ONAYLI STATİK DATATA RADYE TEMEL BETONARME HESAP AKSI PAREMETRELERİNDE DONATI TİPİ SADECE " ÜSTTE DÜZ DONATI " OLARAK BELİRLENMİŞ. BUNA BAĞLI OLARAK DONATILANDIRMASINI GÖRSELDEKİ YAPIP ANALİZDE KURTARIYOR. FAKAT BUNU ALT ÜST DÜZ ONATI OLARAK SEÇİP ANALİZ TAMAMLANINCA DAHA ÖNCE SADECE ÜSTTE DÜZ DONATI İLE KURTARMIŞ OLDUĞU DEĞERLERİN ÜSTÜNDE BİR DEĞER ÇIKIYOR. EN BASİT HALİ İLE AŞAĞIDAKİ GÖRSEL KURTARIRKEN ÇÜFT DONATILI YAPIP ALT IZGARAYI 20cm ARAYA DONATI DA ATSAN KURTARMIYOR ZIMBALAMA DA ÇIKIYOR. NEDEN BÖYLE BİR DURUM SÖZ KONUSU. YETERİ KADAR İFADE EDEBİLDİM Mİ BİLMİYORUM AMA DEĞERLENDİRMELERİNİZİ BEKLİYORUM. TEŞEKKÜRLER.
1.png
 
Radye döşemenin farklı noktalarında hem alt hem de üst bölgelerinde çekme gerilmeleri oluşabilir. bu nedenle kirişsiz radye temellerde donatı tipi üstte+altta düz donatı seçilmelidir.
Projenizi eklerseniz inceleyebiliriz
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
ANALİZ İÇİN KABUL VE UYGULAMA BELİRTTİĞİNİZ GİBİ OLMALI AMA BU HALİ NASIL KURTARIR O ANLAMSIZ. İDECAD 10.20 SÜRÜMÜ İLE MODELLEMESİ YAPILMIŞ ESKİ BİR DATADIR. İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
 

Ekli dosyalar

  • FORUM.cde
    10.4 MB · Görüntüleme: 9
Bu temel geometrisinde her iki yönde 1'er hesap aksı ile tasarım uygun değil, her iki yönde en az 4'er hesap aksı olmalı,
asansör çukur bölgelerini boşaltmışsınız, P04 perdesi altında perde genişliği kadar radye plağı kalmış, temel kalınlığı 75 cm ve kat sayısı 11 zemin sınıfı ZD qt=37 t/m2 ve de asansör perdeleri müstakil, gruplandırma da yapılmamış,
ve bu data onaylanmış!
( konu bunlar değil, hesap aksı sadece üst düzde nasıl kurtarıyor a cevap arıyorsunuz da bunları da yazmak istedim, selam ve saygılar)
 
Radye temel tanımlandığında otomatik olarak üstte+altta düz donatı seçimi ile gelmektedir.
Betonarme donatı tipi ayarlarında "Üst donatı" seçimi, hatalı olarak kullanıcı tanımlı olarak yapılmıştır.
Doğru betonarme tasarım için kirişsiz radye temellerde her zaman üstte+altta düz donatı seçimi ile analiz yapılmalıdır.
Bu seçim raporlarda uyarı olarak verilmemektedir. İstek olarak notlarımızda kayıtlıdır.
Üst düz donatı tipi seçiminde sadece donatı aksı çizgisinin geçtiği yerdeki üst dizayn momentlerine göre betonarme tasarımı yapılır. (Altta oluşan momentler dikkate alınmaz)
Üstte+ altta düz donatı tipi seçiminde ise çalışma mesafesi dikkate alınarak hem üst hemde altta, tüm çalışma mesafesini kapsayan alan için hesaplanan dizayn momentlerine göre betonarme tasarımı yapılır
 
Geri
Üst