V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

radye temel donatı yetersiz hatasını bi türlü gideremedim

YAKUP YASAKK

Yeni Üye
İyi günler radye temel donatı yetersiz hatasını bi türlü gideremedim.Radye temele 8 lik donatı atmasınıda anlamadım.

Ekli dosyalar

Tanımladığınız asansör çukurunda bağlantı sorunları var. Asansör çukurunu modele dahil etmemeniz uygun olur.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Hesap aksları projenizdeki gibi asansör perdelerinin altından geçirilirse ana donatı artacak, ilave donatılar azalacaktır.

Hesap akslarını asansör perdelerinin altından uzaklaştırırsanız alt ve üst donatılar minimumda çıkartılabilir. Bundan dolayı gerekli olan bölgelerde ilave donatılar artacaktır.
aşağıdaki gibi donatılar çıkıyor.

1740482302436.png

İlave donatı dağılımı aşağıdaki gibi oluyor.
1740482351235.png

Asansör çukurunu yapmadanda aynı hayatı almıştım hesap aksını değiştirmeyi unutmuşum.Rica etsem dosyayı gönderebilir misiniz

Son olarak düzensizlik raporunda a1 düzensizliği olduğu belli oluyor altaki ibarede dinamik yöntem kullanıldığı için önemi yoktur kısmında sizce ne yapmam gerekiyor teşekkürler

Bu şekilde projenize devam edebilirsiniz.
A1 ve B2 türü düzensizlikler hesap yönteminin seçim nedeni belirleyen düzensizliklerdir.
Dinamik analiz yapılması durumunda bu düzensizliklerin bir hükmü yoktur. ideCAD’de her koşulda dinamik analiz yapılmaktadır ve durum raporlarda basılmaktadır.
burulma düzensizliği oluşmasını engellemek/azaltmak istiyorsanız taşıyıcı sistem rijitliğini arttırabilirsiniz.
1740492278217.png
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri