01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

RADYE TEMEL DONATI KIVIRMA VE BİNDİRME SORUNU

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mertmen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mertmen

Tanınmış Üye
merhaba . projemde 100cm ve 50 cm lik radye temellerim var . donatılarda bindirme yapmıyor. 100 cm lik temelimde de kıvrım yapmıyor. bunu manuel olarak değil de program üzerinde düzeltme şansımız var mı ? (radye temel hesap aksı edit kısmında kıvrım yap seçeneklerini denedim) . temel aplikasyon planım ektedir. teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Farklı kalınlıkta olan radye temellerin birleşim noktasındaki donatı geçişleri manuel düzenlemelidir.
Bu durum notlarımızda kayıtlıdır.

Temellerinizde üst donatı için "Kıvrım yap" opsiyonu seçili değil.
1789647276198.png

Tüm temellerde opsiyonu aktif yapmak için temellerin hepsini seçin ve sağ tuş menüsünden "Betonarme Hesap aksı edit" komutuna girin ve opsiyonu seçiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
veya komuta girdikten sonra hesap aksını tıklayarak seçerseniz her aks için ayrı ayrı tanımlama yapılabilir.

teşekkür ederim ama benim bahsetmek istediğiim bu şekilde üst donatıları uzatmak ve alt donatıyı kıvrım yapmak. 50 cm radye temel geçişinde projeye göre toprağa saplaıyor alt donatılar. kıvrım yap işareti açık olduğu halde yapmadı o yüzden sormak istedim. yapı denetim üst donatılarda bindirme boylarını ilave etmemizi istiyor

Farklı kalınlıkta olan temellerde donatı geçiş durumlarındaki gönye ve bindirme boyu hataları notlarımızda kayıtlıdır.
Şuan 2b çizim düzenleme araçları kullanılarak donatı geçişleri sağlanabilir.

Geri