V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

RADYE TEMEL DONATI SIKLIĞI

KENDİ ŞEHRİM DE İDECAD ÜZERİNDE ÇİZİLMİŞ ÇOK BENZER BİR PROJE VAR. TEMELE 16 LIK 16 ARA ŞEKLİNDE TASARLANMIŞ. BENDE 16 LIK 15 ARA YA DA 16 ARA ŞEKLİNDE TASARLAMAK İSTİYORUM. NASIL Bİ ÇÖZÜM YAPABİLİRİM.

Ekli dosyalar

Merhabalar, dosyanızı açamadım ancak şöyle bir öneride bulunabilirim; Betonarme hesap akslarının çizimini programa bırakmayın, temel geometrinize göre temelin her bölgesini hesaplayacak şekilde kendiniz çizin. Eğer bunu yaptıysanız radye temelinizi bölerek modelleyin, örneğin 10 metreye 25 metrelik bir temeliniz var diyelim bunu 2 tane 5 metreye 25 metrelik temel olarak modelleyin. Bazen tek bir büyük temelin donatılarını hesaplarken program aralıkları az verebiliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi çalışmalar dilerim.

Hesap akslarını kolon ve perde altı gibi kritik yerden geçirirseniz gerekli olan ana donatı alanları artacaktır.
Bu durumda Ana donatıyı alanını yüksek kullandığınız için ilave donatılar azalır.
Ana donatıyı minimumda kullanıp perde ve kolon altlarında ilave donatı ile tüm radye alanı için gerekli olan donatıyı karşılamak isterseniz
hesap aksı konumlarını perde ve kolonlardan uzak açıklık bölgelerine taşıyarak çözüm yapabilirsiniz.
Bu durumda ana donatı azalır fakat ilave donatı alanları ve bölgeleri artacaktır.

İki durum arasında optimum metraj ve uygulanabilir durumu bir kaç analiz ile belirleyebilirsiniz.
Ana donatıları kilitleyerek ilave donatıların bölgesel olarak gerekli olan donatı alanları karşılayacak şekilde hesaplanma yapılabilir.
İlaveler sık çıkıyorsa veya yetersiz donatı alanı olduğu durumda ilavelerin donatı çapını arttırmak çözüm olabilir.
1754405176448.png

Bir temel için birden fazla hesap aksı tanımlanabilir örneğin çekirdek perdenin altında bir hesap aksı tanımlanarak sadece bu bölgeye farklı donatı çap ve aralığı ile donatı yerleştirilebilir ve yeterliliği kontrol edilebilir.
Geometrik olarak farklı temellerde her bir açıklık için ilave hesap aksları tanımlanabilir.
Hesap akslarının sürekliliklerini bir birini takip edecek şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

Yardım sayfalarını inceleyiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geri