Radye temel yetersiz donatı hatasını nasıl düzeltebilirim?

Rıdvan TURAN

Kıdemli Üye
Radye temel yetersiz donatı hatasını nasıl düzeltebilirim? yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • PROJE 1.cde
    7.9 MB · Görüntüleme: 10
Radye donatı yetersizliği için ilave donatılarını 5 cm aralığa kadar indirip, kurtarmazsa çap artırırsınız,
hesap yaptırınca proje hataları var düzeltiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 31377
hocam bu arada tasarlanan binanın ideal bina tasarımına sahip olabilmesi için (statik açıdan). öncelikle mimarisinin de statiği düşünerek tasarlanması gerektiğini düşünüyorum. karşılaştığım çoğu durumda yapı elemanlarına farklı yükler biniyor. yük dağılımı dengeli olmayabiliyor. mimari tasarımın statiğe etkisi üzerinde neler düşünüyorsunuz? yorumlarınızı merak ediyorum.
 
hocam bu arada tasarlanan binanın ideal bina tasarımına sahip olabilmesi için (statik açıdan). öncelikle mimarisinin de statiği düşünerek tasarlanması gerektiğini düşünüyorum.
dediklerinize katılıyorum.
Amerika'da yüksek yapıları yapmaya başlamadan önce mimarlara statik proje yapabilecek kadar statik öğretmişler.
oradaki binalarda genelde bizdeki gibi balkon, konsol kiriş, ara kat, en üs kata yığma, dışardan bakıldığında bina cephesi göze güzel görünecek diye bizdeki gibi aks kaydırması, yamuk yumuk bina yapılmıyor, v.b. işçilik de bize göre çok kaliteli.
mimari proje statik proje düşünülerek bilinçli yaptıklarından, depremden bize göre çok az hasar alarak çıkıyorlar. benim gördüğüm kadarıyla yüksek binalarda bizde bu kaliteye yaklaşıyoruz.
bu bir ekip çalışması jeoloji, mimar, inşaat, elektik, makine mühendisi yapı denetim, belediye, çevre bakanlığı ne kadar iyi organize olursa sonuçta yapılan iş o kadar iyi oluyor.
 
Ek olarak maalesef bizden ilerideler buna binaen 'performans bazlı rüzgar tasarımı için ön standart' ile ilgili görseli paylaşıyorum.dilerseniz siz arama motorunda bununla ilgili araştırma yapabilirsiniz.arkadaşımın bahsetmesi üzerine ben de bunu öğrendim.20230212_011420.png
 
Son düzenleme:
Geri
Üst