Ünver bey merhaba, ilginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. işaretlediğiniz kolonları büyütmem imkansız çünkü çıkma hatta içerisinde kalmak zorundayım, aks çizgisinden dışarı çıkamıyorum. Perde başlığını ekleyeceğim. Temeli düz analiz edip sonradan asansör kuyusunu açtığımda yapı denetim firması ve belediye memuru analiz raporlarında asansör radyesinin hesabı yok diye projeyi geri iade ediyor. Vermiş olduğunuz tavsiyelerin uyabildiklerimi dikkate alıp düzenlemeleri yapacağım.
Size bir sorum olacak; su basman perdelerinin kolonlar ve taşıyıcı perdelerle derz bırakarak çalıştırılması doğru bir çözüm mü? projeyi teslim edeceğim ilgili belediye Su basman perdelerinin kolonlarla temasına müsade etmiyor. minimum 5 cm derz bırakmamı istiyor. Kolonlarla birlikte çalıştırdığımda bir sorun çıkmıyor, fakat ayırdığımda perdelerin radye ile temas ettiği bölgelerde ilave donatı çıkıyor ve radyede olmadık gerilmeler gerçekleşiyor. Sadece bu proje değil tüm projelerde aynı sorunla karşılaşıyoruz. Temeli -100 cm e indirdiğimde 100 cm lik perde ile 0 a ulaşıyorum ve su basman perdelerini kolonlarda ayırdığımda kat yüksekliği 380 oluyor (kolon boyu 380 olmuş oluyor) kolonun alt noktalarında gerilmeler daha fazla oluyor. perde ile ayırmadığımda yük kolon+perde ile daha güzel ve daha geniş bir alana yayılıyor diye düşünüyorum. sizce de öyle mi? Teşekkür ederim iyi çalışmalar.