Rampa modelleme

EKTEKİ PROJEDE GÖSTERİLDİĞİ GİBİ BİR RAMPA MODELLEMEK İSTİYORUM. TEK DÖŞEME OLARAK TANIMLAYIP İKİ YÖNDE DE EĞİM VERDİĞİMDE İSTEDİĞİM MODEL OLUŞMADI.

YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

TEŞEKKÜRLER...
 

Ekli dosyalar

  • RAMPA.cde
    1.7 MB · Görüntüleme: 531
BİR ÖNCEKİ GÖNDERDİĞİM EKSİK MODEL, DOĞRUSU ŞUAN GÖNDERDİĞİM, BU MODEL ÜZERİNDE DEĞERLENDİREBİLİRSİNİZ.
 

Ekli dosyalar

  • RAMPA.cde
    1.7 MB · Görüntüleme: 601
Merhaba

Projenizdeki rampayı tek döşeme olarak modellenemez. Çıkış doğrultusu değiştiği noktalarda kiriş veya döşeme kenarı ile rapmayı bölmeniz ve herbir döşeme parçasına
Döşeme toolbarında bulunan "Objelere Eğim Ver" komutu ile Eğim oranı ve Başlangıç kotu verilerek eğim vermeniz gerekir

İkinci yöntem ise Rota objeleri ile rampa konturu ve çıkış hattı çizilir ve merdiven oluştur komutu kullanılarak rampa modeli oluşturulabilir.
Bu şekilde oluşturduğum modeli ekte bulabilirsiniz. Rapma analiz modeline eklendiği için analiz uzun sürmektedir.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
 
Yasin Beyin uyarılarına ilaveten asma katın asmolen döşeme olacaksa çift yönlü ve birinci yönü kısa kirişlere alırsan problem olmaz. Bana kalırsa bu kadar uzun kirişlerde kesitler zayıf.
 
Seçenek2:
Merdiven komutu kullanılarak yapılacaksa Merdiven tiplerindem /tek kollu /sahanlıksız/ Kısmen dönen merdivenler / Merdiven6 tipini seçin. Merdiven Ayarları / Konstrüksiyon sekmesinden / konstrüksiyon tiplerinden / rampayı işaretleyin. Merdiven deformasyonu ile boyutları biraz editleyin. Sonra mesnet şartlarını belirleyin. İstediğiniz modellemeyi birebir yakalama şansına sahip olursunuz.
 
Geri
Üst