V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Render Soruları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ulas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ulas

Üye
Merhaba.

Render ile alakalı birkaç soru sormak istiyorum.
Yanıtlayan olursa çok sevinirim.

1-)Kat planlarını kapılar ve pencereler de görünecek şekilde render alabilir miyim? Şu anda duvar üstünden baktığım için kapı pencere boşluklarının olduğu yerlerde duvar görüyorum
2-)Kat planlarını render aldığım zaman merdiven duvar içine giriyor. Halbuki belli bir kotta örneğin +1.50 kotunda keserek render alabilsem merdivenin üst kısmı görünmeyecek.
3-)Kat planlarında duvar kesitlerine malzeme atama şansım var mı? Şu anda aldığım renderlerde duvar kesitleri beyaz kalıyor.
4-)Kenar çizgileri "çok yüksek" ayarda render aldığımda bile hafif tırtıklı görünüyor. Ne yapabilirim?
5-)Toplu Render(Batch render) mümkün mü?

Çok teşekkürler

1. ve 2. sorunuzun cevabı aşağıda verdiğim linkte mevcuttur.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Çatı ile kes komutunda çatının kotunu pencere ve kapıyı da kesecek kotta alırsanız pencere ve kapılar da görünürler.

3-)Çatı ile kes yaparken, Çatı trimleme ayarları'nda Doku kutucuğunda hangi rengi seçerseniz kesilen bölgelerde o renk görünür. Otomatik dokuyu seçerseniz, kesilen tüm elemanlar kendi dokularını alırlar.

4-)Kenar çizgileri ile ilgili sorununuza örnek olmadan yorum yapamayacağım. Buraya oluşan sorunun, render ayarlarınızın ekran görüntüsünü ve projeyi yüklerseniz yardım edebilirim.

5-)Toplu render mümkün değildir.

İstediğiniz dosyalar ekte mevcut.

Kenar konturlarının yumuşaklığıyla ilgili problem gönderdiğim renderlerden iki tanesinde (19-20) belirgin. Diğerinde iyi.

İlaveten şunu da sormak istiyorum arka plandaki gökyüzü jpeg i 3000*5000 piksel büyüklüğünde fakat mavi bölgelerde piksellenme görülüyor.
Resim ebadı mı küçük . Ne yapabilirim?

Ekte dosyalar yüklenmemiş, gökyüzü için 'Panaromik arka plan imajı kullan' seçeneğini tercih edin, gözat deyin,hedef klasörü Sky olarak seçmeniz gerekecek, klasörü seçtikten sonra ok deyin, bir gökyüzü seçin ve tamam diyerek işlemi bitirin.

Ekli dosyalar

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    327.7 KB · Görüntüleme: 3,381
Geri