Render Sorunu - Çok yavaş....

M-Ayinsaat

Yeni Üye
Normal şartlarda 640x480 tasarı kalitesindeki bir renderı 1 dakikada alırken, artık yarım saatte bile alamıyorum ki 7000x8000 pixel render almam gerekiyor. Global aydınlatma çok uzun sürüyor. Acaba sorun nerde olabilir? 7.01 kullanıyorum. 7.014 versiyonu indirdim fakat kurulum sihirbazını çalıştırmadan önce hata veriyor.
Bilgisayar özellikleri;
intel i7
4gb ram
2gb nvidia
Teşekkürler
Güneş Aydın
 
Render ayarlarınızı optimal bir şekilde ayarlamamış olabilirsiniz. Projenizde gereğinden fazla ışık kaynağı olabilir, dikkatinizden kaçan aydınlanmış obje materyali olabilir. Projenizi gönderirseniz ayarlar konusunda yardımcı oluruz.
 
Proje ve dokular sıkıştırılmış bir şekilde aşağıdaki linktedir, yardımcı olursanız sevinirim. Kamera 2'den 1.2mx1.6m, kayıtlı görüş açısıyla, 150 dpi render almam gerekiyor.
Bu arada bilgisayarın rami 8gb mış...

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.


Teşekkürler
Güneş Aydın
 
M-Ayinsaat":f2gbgs96' Alıntı:
7.01 kullanıyorum. 7.014 versiyonu indirdim fakat kurulum sihirbazını çalıştırmadan önce hata veriyor.
Nasıl bir hata ile karşılıyorsunuz. Bursa ofisimizi ararsanız sorunu görüşebiliriz...
 
Projenizde tesbit ettiğim durumlar şunlardır:
1) Arazi elemanı olarak kullandığınız objenin boyutları aşırı büyük. ideCAD'in yeni render motoru fiziksel bazlı çalıştığı için bu kadar büyük boyutlu (arazi) ve küçük boyutlu (yapı) elemanların birarada kullanılması ışık hesaplamalarında orantısızlık çıkararak renderı yavaşlatır, ayrıca görüntü olarak hatalı sonuçlar da alınabilir. Aşağı yukarı 500x500m civarı boyutta bir arazi işinizi bu render için görecektir. Bu projedeki render yavaşlığının birinci sebebi budur. (Araziyi küçültünce 640x480 render 3 dk gibi bir sürede alınıyor).
2) Render ayarlarında max. yansıma 3 bırakılmış. Bu çok nadiren gerekecek bir seviyedir (3 yüzeyden ayna gibi yansıma yaparak bir objeyi görmek amacıyla kullanılır.) Tipik bir mimari projede max. yansıma ayarını 1'den fazla yapmanız nadiren gerekir. Bu da render'ı yavaşlatacak bir etken.
3) Gamma ayarını 1.1 bırakmışsınız, standard gamma ayarı 2.2 olmalıdır, alınmak etkiye göre bu ayarla 2-2.4 aralığında oynanabilir, ancak 1.1 gibi bir ayar gene gerçekçi olmayan bir sonuç verecektir.
4) Sanırım kullanıcı tanımlı ayarları yavaşlığın sebebini bulmak için denemişsiniz, ancak foton sayısı 1 gibi ayarlar biraz saçma olmuş. Tipik günışığı ile aydınlanan dış mekan renderı için orta kalite ayarı %90 işinizi hiçbir ayarla uğraştırmadan görecektir. Son render'ı yüksek ya da en yüksek ayarla alabilirsiniz, ama özellikle dış mekan renderı için orta ayar ile çok fazla bir fark getirmeyecektir.
 
Yardımlarınız için teşekkürler. 7.014 kurulumuyla ilgili sorunu ofisi aradığımda anlattım onu da çözdük sanırım, indirirken hatalı indirmiş olabilirim kurulum dosyasını. Anlattıklarınızı uygulayıp bir de öyle deneyeceğim render almayı. Çok teşekkürler. Umarım halledebilirim. İyi çalışmalar. Kolay gelsin.
Güneş Aydın
 
Geri
Üst