Render Sorunu...

ahmet1960

Yeni Üye
İlk olarak kullandığımız bilgisayarlarda doku problemi olmaksızın render almaktaydık.

Bilgisayarlar Şunlar;
1.Sistem
*Intel Core2Quad Q8300 2.5ghz
*4GB Ram
*Nvidia Geforce PX9800GT
*Windows XP 32 bit

2.Sistem
*AMD Athlon 2 X4 640 3ghz
*4GB Ram
*Ati Radeon HD 5700
*Windows XP 32 bit

Fakat 5 bloklu büyük bir proje bu bilgisayarlarda render alınırken bilgisayarlar ya kilitlenmekte yada sanal bellek hatası vermekteydi. Bu nedenle yeni bir sistem topladık ve Ram'i verimli kullanmak için 64 bit lik bir windows işletim sistemi yükledik.

Yeni sistemin özellikleri şunlar;
*Intel Corei7 2600 3.4 ghz
*16GB Ram
*Nvidia Quadro 4000
*Windows 7 64 bit

Bu son yazışan sistemde render alındığında, aşağıdaki resimde görüldüğü gibi dokularda problem çıkmaktadır. Tüm ayarlar daha önce kullandığımız ve sorunsuz render aldığımız ayarlardır. Hatta bu proje düşük çözünürlük ayarlarında ilk iki sistemde sorunsuz render alınabilmektedir. Bizim yüksek çözünürlüğüe ihtiyacımız olduğu için yeni sistemi topladık. Fakat bizim ihtiyacımız olan yüksek çözünürlüğü karşılaması için aldığımız sistem taslak olarak bile render alınsa, dokularda problem çıkarmaktadır. Bu sorunu aşabilmek için yardımınızı bekliyorum..

hasarlrender.jpg
 
taslak ayarında değilde orta çözünürlükte 1024*768 veya orta pikselli bir render alın ve gün ışıgı ayarlarını kuzey yönü 90 derece - güneş açısınıda dikeyde 40 derece yatayda 270-300 derece arasında bir render alın. benzer özelliklere sahip fakat ekran kartı nvidia gt 540 olan sıradan bir laptop ile görüntülerim daha canlı ve net. isterseniz projeyi ekleyin benim laptopta render alıyım. farkı görürsünüz. ancak quadro ekran kartı ile max ayarında çıkması lazım. sizin ayarlarda bir sorun var gibi.
 
6 serisinin en son versiyonu 6.54'tür, programınızı son versiyona güncelleyip aynı sahneyi tekrar render almayı dener misiniz ?

Bu sürüm erişimden kaldırılmıştır. Daha yeni sürümler için
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
tıklayınız.
 
sorun versiyonda olamaz. çünkü taslak ayarlarında bu capta büyük bir proje ancak bu kadar görüntü verir ve çözünürlükte düşük. çabuk bir render almak için kalite olarak taslak değil orta ayarını seçin . o derece güçlü bir pc de en fazla 10 dk nızı alır
 
Geri
Üst