Renderlar

merhabalar,
eksiğimiz çok ama şimdilik bu kadar :)..
 

Ekli dosyalar

  • iş merkezi son 1.jpg
    iş merkezi son 1.jpg
    812.4 KB · Görüntüleme: 6,023
  • iş merkezi son 2.jpg
    iş merkezi son 2.jpg
    810.5 KB · Görüntüleme: 6,023
Akif Bey merhaba,
Panoramik arkaplan imajı olarak herhangi bir gökyüzü imajı kullanamazsınız, imajların panoramik kaplama mantığına uygun olarak 360 derece oluşturulmuş ve yüksek çözünürlüklü olması gerekir. Bu amaçla program kurulumu altında /sky klasöründeki dokulardan birini seçebilirsiniz, ya da aynı mantıkla oluşturulmuş başka bir sky map kullanabilirsiniz. Burada siz herhangi bir gökyüzü imajını kullanmışsınız gibi duruyor, imaj da bu tip kaplamaya uygun hazırlanmamış ve düşük çözünürlüklü olduğu için hem ek yeri görünüyor bakış açısına göre, hem de pikselleşmeler oluşuyor.
 
Bu, o adresteki tüm gökyüzü imajları panoramik arkaplan olarak kullanmaya uygundur anlamına gelmez, 360 derece ve panoramik arkaplan amacıyla özel hazırlanmış imajları kullanmanız gerekir.

Gökyüzünün sadece bir kısmını gösteren (partial) imajları binanın bakış yönüne göre uygun imajı seçerek arka plana bir duvar çizip üzerine atayarak kullanabilirsiniz. Ancak render aldığınız bakış yönüne bu arkaplanı ayarlamanız gerekir. 360 derece olanlarda bu sorun yoktur, nereye bakarsanız bakın doğru gökyüzünü görürsünüz.
Ayrıca panoramik imajların sizin renderlarınızda olduğu gibi pikselleşme yapmaması için yüksek çözünürlüklü hazırlanması gerekir.
 
Geri
Üst