Riskli yapi analizi

Zumre":3v8ukr4c' Alıntı:
İsmail Bey ilginiz için teşekkür ederim .
dosya boyutu büyük olduğu için destek@ideyapi.com a dosyayı mail attım

RİSKLİ BİNA YENİ YÖNETMELİK RAPORU(MUHSİN SANCAKTAROĞLU) bu başlık ile.
iyi çalışmalar
Merhaba,
Riskli bina raporu için gönderdiğiniz projede kolonlar mantolanmış. Mantolanmış, kolonları içeren yapıların "Riskli Yapı Analizi" henüz eklenmemiştir. çok yakında yayınlanacak 10.06 versiyonunda mantolanmış kolonları içeren yapıların riskli bina analizi olmayacaktır. Mantolanmis kolonlar daha sonraki surumde performans analizi ile birlikte eklenecektir.
İyi çalışmalar
 
Merhaba
Mantolama yapılmış kolonları hiç mantolama yapılmamış gibi mantolama yapılmış boyutlarıyla ve mantolama beton ve donatısıyla tanımlayarak çözüm yapsak yanlış yapmış olur muyuz?
 
lozhan":2bngj7qf' Alıntı:
Merhaba
Mantolama yapılmış kolonları hiç mantolama yapılmamış gibi mantolama yapılmış boyutlarıyla ve mantolama beton ve donatısıyla tanımlayarak çözüm yapsak yanlış yapmış olur muyuz?
Yeni 2019 Riskli Yapı Yönetmeliği mantolanmış kolonların kendi donatılarını hiç dikkate almadan sadece manto bölümündeki donatıları dikkate aldırıyor.
Olabilir bu şekilde hesap ilk bakışta makul görünüyor.
 
Riskli yapı analizi temel testler tamamlandı. Acil ihitiyacı olan kullanıcılarımız 10.06 program indirme linkini Bursa Ofis Hakan beyden alabilirler.
 
performans analizi için elimde birikmiş dosya vardı bu kötü oldu , bu ay içinde güncelleme yapılacak diye beklettim müşterileri artık başkasına yollayacağız yapacak bişey yok gibi duruyor.
 
Ismail Hakki Besler:1cfawn5b' Alıntı:
Riskli yapi analizi araya girdi. Mayis ilk yarisi icerisinde performans guncellemesi yapilabilir.

İsmail Bey merhaba,

Performans analizindan kasıt bölüm 15'teki mevcut binaların doğrusal hesap yöntemleri ile değerlendirilmesi mi yoksa bölüm 5'te tanımlanan şekil değiştirmeye göre değerlendirme ve tasarım (ŞGDT) yeteneği mi?

Meslektaşlarımız aramızda konuşurken genelde ŞGDT yaklaşımına da performans analizi diyoruz, o yüzden sordum.

Ayrıca, daha önceki açıklamanızda (bkz:
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
BYS=1 olan yüksek binaların analizinde DD-1 depremi altındaki analizlerin standart sürümden farklı olan bir ideCAD sürümü ile yapılacağını açıklamıştınız. Burada bulunan kontrollü hasar performans düzeyi için ŞGDT analizi ayrıca BYS=2 veya 3 ve DTS=1a, 2a olan binalarda da yapılması gereken bir analiz. BYS=1 olmadığı için, standart sürümde bu analiz yapılabilecek mi?

İyi çalışmalar dilerim.
 
lozhan":w6eswn8a' Alıntı:
merhaba
Riskli yapı analizinde madde 4.1.7 kontrolü otomatik yapılıyor mu?

Aslında bu bir kontrol değil, kiriş donatısı için yapılan varsayımdır. ideCAD otomatik yapmıyorsa elle tüm kirişlere donatı girilecek.
 
lozhan":1es5ntvw' Alıntı:
merhaba
Riskli yapı analizinde madde 4.1.7 kontrolü otomatik yapılıyor mu?

MaFiAMaX":1es5ntvw' Alıntı:
Aslında bu bir kontrol değil, kiriş donatısı için yapılan varsayımdır. ideCAD otomatik yapmıyorsa elle tüm kirişlere donatı girilecek.

Alt mesnet donatısı üst mesnetin %33'u olacak yerine %30 ile donatı seçimini otomatik olarak programa yaptırabilirsiniz.

1. Kiriş donatı sabitlerini kaldırın.
2. TBDY 2007 seçin ve deprem yüklerini azatmak için A0 değerini 0.0001 gibi küçük bir değer verin. Bu işlemle doğal olarak analizden sonra kirişlerde 1.4G+1.6Q etkin olacaktır.
3. Yönetmelik gereği Alt mesnet üst mesnetin %30'u olacak koşulunu etkin hale getirmek için(program bunu otomatik yapmaktadır) deprem bölgesini 4. bölge seçin. (Seçmezseniz %50'si etkin kalır.)
4. Analiz yapın ve ardından kiriş donatılarını sabitleyin.
5. Sonrasında TBDY 2018 seçip risklil bina analizine geçebilirsiniz.
 
Merhabalar
Ekte risk analizi yapılmış bir dosyam var. Mantolanmış kolonların olduğu bir proje. İde ver 10.06 da halihazırda mantolanmış kolonların risk analizi yapılmadığı dikkate alınarak bu formu takip eden arkadaşların görüşlerini almak isterim.
 

Ekli dosyalar

  • bekir küçük risk analizi.cde
    1.3 MB · Görüntüleme: 350
Geri
Üst