01/10/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

RM-KM çakışması burulma kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZÇ.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZÇ.

Yeni Üye
dış akslara çeşitli şekillerde perde koyarak RM-KM çakıştırmaya çalıştım ancak bi türlü istediğim sonucu alamadım son olarak iç akslara bu şekilde perde koyup sistemi çözmeye çalıştım. burulmayı elimden geldiğince azaltmaya çalıştım. sizce eksik veya hata mı yaptım yoksa bu şekilde de proje bitirilebilir mi

Ekli dosyalar

Rijitlik ve kütle merkezinin birbirine yakın olması veya çakışması burulma olmayacağı anlamına gelmez. Senin yapındaki burulmanın sebebi merkezde fazla perde kullanmandan kaynaklanıyor. Merkez çok rijit olduğundan bina bu merkezin etrafında dönmeye çalışıyor. Merkezdeki perdeleri dış akslara taşırsan hem perdeleri daha efektif kullanırsın hem de burulma azalacaktır.
son olarak e ve d aksları birbirine çok yakın kısa kirişler oluşmuş. d aksı iptal edilebilir sistem o kadar açıklığı geçer.
iyi çalışmalar..

mimariden dolayı sadece y doğrultusundaki perdeleri dış akslara aldım o zaman da 4/5R almam gerektiğini görüyorum. sistemin burulmaya etkisi iyileşti. 1. mod 2. mod ve 3. mod sonuçları öncekine göre dahada iyi. teşekkürler

Geri