Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tasarımı sürekli temel olarak yaptığımda kalınlık, 30 bile kurtarıyor, Radye olarak yaptığımda ise 55 anca kurtarıyor, anlayamadım gitti Ben sürekli temel olarak çözüme gitmek istiyorum.
Sürekli temelde zımbalama kontrolü yapılmıyor mu?
Tasarımı sürekli temel olarak yaptığımda kalınlık, 30 bile kurtarıyor, Radye olarak yaptığımda ise 55 anca kurtarıyor, anlayamadım gitti Ben sürekli temel olarak çözüme gitmek istiyorum.
Sürekli temelde zımbalama kontrolü yapılmıyor mu?
Merhaba,
-Projenizde 30 cm yüksekliğinde radye temel yapıldığında kolonlarda zımbalama sorunu oluşması normal. Radye yüksekliği 40 cm yapıldığında zımbalama sorunu çözülüyor.
-Sürekli temellerde zımbalama kontrolü yapılmaz. TS 500 8.1.4 ve 8.1.5' e göre Kesme kuvveti üst sınır kontrolü ve etriye hesabı yapılır.
Bazı proje notlar;
-TK56 sürekli temeli 7 aksındaki kolonlara bağlanmıyor. Sürekli temel düğüm noktları kolon üzerine gelecek şekilde veri girişi yapınız.
-5 aksındaki kolonlarda sürekli temel tanımlanmamış.
-Geometri kontrolündeki "Sürekli Temel yüksekliği serbet açıklığın, 1/10'undan az olamaz" uyarısını dikkate alınız.
İyi çalışmalar dilerim