V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

SÜREKLİ TEMEL SIKLAŞTIRMA BÖLGE ETRİYESİ NORMAL ARALIKTAN FAZLA OLABİLİR Mİ?

YasarCetin

Yeni Üye
12 Katlı kirişli radya bulunan yüksek sünek sistemde çözülmüş projemiz ektedir. Sürekli Temellerimizde Betonarme Sekmesinde Etriye aralığı Φ10/10/10 olan bir sürekli temelde ( örneğinTK5 ) Çizim alındığı zaman Etriye sayıları 10 aralığa göre veriliyor ancak çizimin başında ve sonunda etriye sıklşatırma bölgesinde bu rakamın yarısı kadar yani 5 cm çizim oluşturuyor. Tablo rapor ve betonarme data bir biri ile uyumlu olmasına rağmen çizimde gözüken yarısı kadar olan rakamdan dolayı yapı denetim uygulamanın 5 cm'e göre yapılmasına ısrar ediyor.Hatta bu durum sadece 10luk etriye olan temel kirişlerinde meydana geliyor.

Yasin bey O konuda haklısnız sanırım karıştırdım ama onu düzeltmeye çalışırken yaptım. Benim yaşadığım sıkıntı şu; Sürekli temelde sıklaştıma aralığını normal aralıkla aynı yapmışım yani normal etriyeler 18cm aralıktaysa sıklaştırmada 18cm aralıkta.En son çıkışta tüm adetler 18e göre sayılmış oldu. yani 1.8 merete bir kiriş olduğunu varsayalım orada 10 adet almış. Ama sıklaştırma çiziminde 5cm göre çizmiş
Başlık bölgesinde ters ifade etmişsiniz sanırım. Sürekli temellerde sarılma bölgelerinde orta bölgenin yarısı kadar etriye aralığı olabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 53405
Projenizi eklerseniz inceleriz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Son düzenleme:
Geri