V11'i Online Satın Alın

Sürekli temel çiziminde sonsuz çizgilerin oluşması

Sayın Yetkili;

Sürekli temellerin çizimini aldığımda planda sonsuz çizgiler oluşuyor ve metrajda muazzam derecede donatı ağırlığı çıkıyor ve hatta donatı ağırlıkları negatif olarak basılıyor.
yardım etmenizi rica ediyorum
Teşekkürler..

Sayın Yetkili ;
şekildeki sorunu nasıl giderebilirim . yardımcı olursanız sevinirim ayrıca metraj tablosunda da donatı değeri negatif olarak çıkıyor.

Ekli dosyalar

• sürekli temel sorunu .jpg
    sürekli temel sorunu .jpg
    258.9 KB · Görüntüleme: 6,577
Merhaba;

program demo sürümü maalesef eğitim amaçlı kullanıyorum bu yüzden atamıyorum. Çözüm adına yapabileceğim hataları dile getirirseniz belki faydası olabilir

teşekkürler...
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

hızırex":3s7jyf4z' Alıntı:
Merhaba;

program demo sürümü maalesef eğitim amaçlı kullanıyorum bu yüzden atamıyorum. Çözüm adına yapabileceğim hataları dile getirirseniz belki faydası olabilir

teşekkürler...

Muhtemelen sürekli temel- kolon vb birleşimleri doğru tanımlanmamıştır. Hangi elemanlarda problem yaşıyorsanız o elemanı inceleyin. Demo sürümünde de kaydetme imkanınız bulunmaktadır. Projeyi kayıt edip mesaja ekleyebiliriniz. Projeyi eklerseniz daha kesin yanıt yazabiliriz.

HakanŞahin":n47g2ocq' Alıntı:
hızırex":n47g2ocq' Alıntı:
Merhaba;

teşekkürler...

Muhtemelen sürekli temel- kolon vb birleşimleri doğru tanımlanmamıştır. Hangi elemanlarda problem yaşıyorsanız o elemanı inceleyin. Demo sürümünde de kaydetme imkanınız bulunmaktadır. Projeyi kayıt edip mesaja ekleyebiliriniz. Projeyi eklerseniz daha kesin yanıt yazabiliriz.

hakan bey demo sürüme izin verilmiyor mesajı verdi rar olarak eklemeye çalıştım bu seferde dosya boyutunun büyük olduğunu söyledi bende başka bir siteye ekledim linki :
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
ilginize teşekkürler.

Tekrar merhaba

Yapının çevresinde bulunan tek parça perdelerin altına girdiğiniz sürekli temellerin düğüm noktası perde düğüm noktası ile çakışmamakta. Sürekli temelleri perde ile aynı koordinatta ve tek açıklıklı tanımlayıp, kaçıklık vermeniz gerekmektedir. Düzeltilmiş örnek data ektedir.

Ekli dosyalar

• b blok düzeltilmiş.cde
    b blok düzeltilmiş.cde
    4.3 MB · Görüntüleme: 525
  • Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    37.7 KB · Görüntüleme: 6,537
cevabınız için teşekkür ederiz Hakan Bey gecelerdir çektiğimiz sıkıntıya ışık tuttunuz. Fakat bu sefer başka bir sorun var o da donatıların aşırı yoğun çıkması , başka programdaki sür. temel (60x100) donatısı 4 fi12 ve 8fi16 iken bizim çizimde 45fi16 oalrak çıktı bu farkın sebebi ne olabilir ?

teşekkürler

hızırex":3ix50xyb' Alıntı:
cevabınız için teşekkür ederiz Hakan Bey gecelerdir çektiğimiz sıkıntıya ışık tuttunuz. Fakat bu sefer başka bir sorun var o da donatıların aşırı yoğun çıkması , başka programdaki sür. temel (60x100) donatısı 4 fi12 ve 8fi16 iken bizim çizimde 45fi16 oalrak çıktı bu farkın sebebi ne olabilir ?

teşekkürler

Merhaba,

Sürekli temellerde açıklık momenti sürekli temel parametrelerinde seçenekli olarak bulunan MinMaçıklık= q*l*l/12 ile karşılaştırılmakta ve o seçenek sizin projenizde işaretli. Sürekli temelin açıklığı büyüdükçe açıklık momenti, bu seçeneğe bağlı olarak hesap momentinden daha büyük çıkabilir. Seçeneği iptal edebilirsiniz. Analiz yaptıktan sonra donatılar 4fi12 montaj ve 4fi16 düz çıkmaktadır.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    33.4 KB · Görüntüleme: 6,514
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    46.3 KB · Görüntüleme: 6,514
Merhaba;

Öncelikle yardımcı olma konusundaki hassasiyetinizden dolayı çok teşekkür ederim. Öğrenmek adına sorularımı birazcık daha arttırmak istiyorum . Bina peiyotlarıyla ilgili olarak çıkan değerleri sistemimizde nasıl yorumlamalıyız örneğin yapıdaki ilk periyot değerim 1.75 dir. Bu sonuç sistem için iyi mi azaltılmalı mı artmalı mı ya da en fazla dikkat edilmesi gereken kriter nedir ?

teşekkürler..

Geri