Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sürekli Temel Etriye Aralığı Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nsmkll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nsmkll

Yeni Üye
Merhabalar bir fabrika temeli üzerinde çalışıyorum, ancak sürekli temellerde etriye aralığı konusunda sorun yaşamaktayım. Etriye sıklaştıma bölgesini 10 cm olarak ayarlamama rağmen çizimlerde 7 cm olarak göstermekte. Hem çizim donatı tablosunda hem de analiz kısmında 10 cm gözükmekte iken temel çizimlerinde 7 cm gözükmekte bunun sebebi nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Screenshot_223.png

Screenshot_224.png
Screenshot_225.png

Son düzenleme:
Sürekli temel etriye aralıkları manuel değiştirilmiş
etriye aralığını değiştirdiğinizde sarılma bölgesi etriye aralığını, açıklık bölgesi etriye aralığı / 2 şeklinde girmelisiniz
Sürekli temel donatı kilitlerini açıp tekrar analiz yaparsanız aşağıdaki gibi donatı seçimi yapılmaktadır.
1712305992972.png

Merhabalar , benzer bir sorunu yaşıyorum. Sürekli temeldeki etriye aralıklarını 8/20/10 girmeme rağmen çizimde hep 20 araya atıyor.Kolon yüzeylerinden itibaren 10 ara yapıp kiriş ortasında 20 araya vermesini istiyorum nasıl yapabilirim.Bunun sebebi nedir , teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sürekli temel etriye aralıkları manuel değiştirilmiş
etriye aralığını değiştirdiğinizde sarılma bölgesi etriye aralığını, açıklık bölgesi etriye aralığı / 2 şeklinde girmelisiniz
Sürekli temel donatı kilitlerini açıp tekrar analiz yaparsanız aşağıdaki gibi donatı seçimi yapılmaktadır.
Ekli dosyayı görüntüle 42213
Merhabalar , benzer bir sorunu yaşıyorum. Sürekli temeldeki etriye aralıklarını 8/20/10 girmeme rağmen çizimde hep 20 araya atıyor.Kolon yüzeylerinden itibaren 10 ara yapıp kiriş ortasında 20 araya vermesini istiyorum nasıl yapabilirim.Bunun sebebi nedir , teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Sürekli temeller kolonlara bağlanmamış bundan dolayı kolon yüzünden itibaren yapılan etriye sıklaştırmaları yapılmıyor.
Sürekli temelleri doğru modellemek için sürekli temel düğüm noktalarının kolon kenarında veya içinde kalması gerekiyor.
Önerim tüm sürekli temelleri silin ve düğüm noktaları kolon içinde kalacak şekilde tanımlayın.
Kaçıklık vermeniz gerekenler için ayarlara girin ve kaçıklık tanımını düzenleyin.

1734357799370.png

Sürekli temeller kolonlara bağlanmamış bundan dolayı kolon yüzünden itibaren yapılan etriye sıklaştırmaları yapılmıyor.
Sürekli temelleri doğru modellemek için sürekli temel düğüm noktalarının kolon kenarında veya içinde kalması gerekiyor.
Önerim tüm sürekli temelleri silin ve düğüm noktaları kolon içinde kalacak şekilde tanımlayın.
Kaçıklık vermeniz gerekenler için ayarlara girin ve kaçıklık tanımını düzenleyin.

Ekli dosyayı görüntüle 47519
Çok teşekkür ederimn ,sağolun

Geri