V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sürekli Temel Parametreleri ETRİYE SIKLAŞTIRMASI Açılamalı mı?

YasarCetin

Yeni Üye
İyi günler problemim tam olarak şu: Bir tasarımda Etriye Aralığını 10cm aldım. Sıklaştırma aralığınıda 10cm aldım. Örneğin 500cm bir sürekli temelde 50 adet etriye çizdi raporda metrajda 50Adet kabul etti. Şimdi Problem tam olarak şunda başladı etriye sıklaştırması seçeneği açık olduğu için Çizim alırken Adet vb bilgiler 10 aralığa olmasına rağmen 5cm aralık belirtmesi yaptı. Ya aralığı 10/5 yapmam gerekiyor ya da parametreden sıklaştırmayı kaldırmam gerekiyor ? Foto ekliyorum.

ts500 8.1.6 maddesi aşağıdaki şekildedir.
1753430798278.pngEtriye aralığı kiriş faydalı yüksekliğinin yarısından fazla olamaz (s ≤ d/2). Ayrıca, Vd > 3Vcr olan durumlarda, etriye aralığı yukarıda verilen değerin yarısını aşamaz (s≤d/4)
Çerçeve kirişlerinin uçlarında, kiriş derinliğinin iki katı kadar olan bölgede, etriye aralığı aşağıdaki koşulları sağlamalıdır: (s ≤ d/4)

Bu koşullardan dolayı orta bölge için seçilen etriye aralığının yarısı olacak şekilde kiriş uçlarındaki sıklaştırma bölgelerinde etriye kullanılır.

ts500 8.1.6 maddesi aşağıdaki şekildedir.
Ekli dosyayı görüntüle 53427Etriye aralığı kiriş faydalı yüksekliğinin yarısından fazla olamaz (s ≤ d/2). Ayrıca, Vd > 3Vcr olan durumlarda, etriye aralığı yukarıda verilen değerin yarısını aşamaz (s≤d/4)
Çerçeve kirişlerinin uçlarında, kiriş derinliğinin iki katı kadar olan bölgede, etriye aralığı aşağıdaki koşulları sağlamalıdır: (s ≤ d/4)

Bu koşullardan dolayı orta bölge için seçilen etriye aralığının yarısı olacak şekilde kiriş uçlarındaki sıklaştırma bölgelerinde etriye kullanılır.
Yasin Bey çok teşekkür ederim.

Geri