Sürekli Temelde donatı yetersiz hatası var

inci

Etkin Üye
merhaba,gönderdiğim projede ilk analiz yaptığımda raporda sıkıntı görmüyorum sonra temel kirişlerine baktığımda bazı kirişlerin kırmızı olduğunu görüyorum.tekrar rapora baktığımda rapor değişmiş oluyor ve donatı yetersiz hatası veriyor,bu işlemleri her seferinde yenileyip analiz yaptığımda aynı şeyleri yaşıyorum.neden böyle oluyor.kirişlerde donatı yetersiz hatası var mı yok mu?
 

Ekli dosyalar

  • ÇALIŞMA.cde
    5.1 MB · Görüntüleme: 21
hata veren kirişlerin sağ alt donatılarını 4Ø14 yapın tüm temel donatılarını kilitleyip tekrar analiz yapınca düzelecek. iyi çalışmalar....
 
1661149079707.png

Sürekli temellerindeki as(-)donatı yetersizliği sorunu sürekli temellerde "birleştir" seçeneği aktif olduğunda, ancak birleştirme yapılamadığında oluşan bir durum. Tk02-04-06-08 sürekli temellerinin ayarlarında statik sekmesinde montaj için "birleştir" sütunundaki işaretleri kaldırıp, çözüm yapın. temellerde as(-) sorunu çözülecektir.


temel motaj.png

Programda bazı durumlarda 12 metre donatı boy kontrolü sebebiyle donatılar birleştirilemeyebiliyor. Bu tür boyuna donatı yetersizliğinin oluştuğu durumlarda betonarme konfigürasyonu veya donatılar sekmelerinden mevcut gereken ve fazla as nin yeterli olup olmadığı incelenip, donatı yerleşimine manul olarak müdahale edebilirsiniz.

1661150070407.png

Not: Döşeme kenarlarındaki büyük boşlukların döşeme kenarı komutu kullanılarak oluşturulması uygun olur.
 
Geri
Üst