Son kullanıcı ve upgrade fiyat listeleri 15 Haziran 2025 tarihine kadar geçerlidir. Bu tarihten sonra yeni fiyatlar geçerli olacaktır.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sürekli temeler de 10 da 1 hatası

Mevcut yapı 2022 yapımı olmasına rağmen 710cm-640cm-625cm açıklığı 80/60 sürekli temel ile geçmişler.. Şuan ide hata vermekte ne yapmalıyım...Birde TK07 sürekli temelim bitişik nizam olan bu yerde kolonlar gibi trim leyemediğimden taşmış durumda. Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

sürekli temel üzerinde perde bulunuyorsa perde ile sürekli temel uçlarını aynı uzunlukta tutuğunuz taktirde açıklık uyarıları gitti ( ide forumu okuyunca ilgili bilgileri buldum )
Benim şahsi görüşüm DOĞRULUĞUNDAN şüphe ettiğim bir yöntem daha uyguladım... Tali akslar atarak üstünde perde bulunmayan sürekli temelleri iki parçaya bölerek bu kuralı aştım (625cm ve 640 cm açıklıkları) bu şekilde geçtim... bu bir kural hile gibi düşünüle bilir mi? sonuçta bitmiş bir bina ve bunu nasıl geçirdiklerini bilmiyorum ama ben başka çözüm bulamadım özelikle 21no sürekli temelde (istenildiği taktirde belediyenin onay verdiği bu sürekli temelin fotosunu atabilirim..

Ekli dosyalar

Mevcut yapı 2022 yapımı olmasına rağmen 710cm-640cm-625cm açıklığı 80/60 sürekli temel ile geçmişler.. Şuan ide hata vermekte ne yapmalıyım.

TBDY bölüm 5 ve bölüm 15 kapsamında şgdt yaklaşımında temellerin performans değerlendirilmesi bulunmamaktadır. idecad statik içerisinde de temeller performans değerlendirilmesine alınmamaktadır. Belirttiğiniz durumla ilgili resmi kurumlardan alınacak görüşe göre hareket edilebilir.

ilave olarak mevcut bir binanın durumunun performans analizi yöntemleriyle değerlendirilmesi gerekir.

Performans analizlerinde proje donatılarının mevcut duruma uygun olup olmadığının betonarme tasarım diyaloglarından kontrol edilmesi ve donatıları düzenlenmesi gerekir.

Mevcut yapıların değerlendirmesi ve performans analizleriyle ilgili bilgi bankasının ve eğitim videolarının incelenmesini öneririm.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Eklediğiniz modelde sürekli temel veri girişinde hatalar var.
-Perdeye uzun doğrultuda bağlanan sürekli temelleri perde uç noktalarından ve perde altında kalacak şekilde tanımlayınız.
- Sürekli temel düğüm noktaları kolonların üzerinde olacak şekilde tanımlayınız.
1749728450468.png
-TK12 sürekli temelini vb durumdaki sürekli temelleri kolon düğüm noktalarından bölerek tanımlayınız.
1749728278608.png

P10 perdesi altında sürekli temel olması gerekirdi. (Üst yapı etkileşimli çözümde analiz modelinin hatalı oluşmasına neden olabilir.)

Tali akslar atarak üstünde perde bulunmayan sürekli temelleri iki parçaya bölerek bu kuralı aştım (625cm ve 640 cm açıklıkları) bu şekilde geçtim...
Kolonlar ve perdeler arasında kalan sürekli temelleri bölerek tanımlamak doğru bir veri girişi değildir.

Teşekkürler çoğu hatamı zaten fark ettim düzelttim ama TK21 kesinlikle düzelmiyor :) diğerinin Perde ve Sürekli temel düğüm noktalarını bir araya getirerek çözdüm ... Sonuçta ozalite baka baka yaptığımdan kaçıklık vererek çözdüğü aklıma gelmedi ..diğer uyarılarınızda dikkate alarak tekrar düzenleyeceğim .. mevcut binanın bitmediğini öğrendim 2 kat yapılırken bir anlaşmazlık sonucu Kalıp ustasının perde ve kolonların tüm demir filizlerini kestiği yani binanın bitmediğini öğrendim performans analizi bundan istenmemiş olabilir..bodrum+zemin kat bitmiş 1 kat kolonları yapılmış ama üst katlar yapılmamış ... belediye güçlendirme istemiş..

Geri