V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sürekli temellerde kesme yükü

merhabalar, güçlendirme yaparken temelimin boyutlarını ne kadar değiştirirsem o kadar yük geliyor. ben üzerine gelen kesme yüküne nazaran bir hesap yapıyorum fakat boyutları büyüttüüğümde o kdar daha kesme alıyorum ve sonsuz bir döngü içerisindeyim. Bunun yanı sıra güçlendirme perdesi koymak istediğim yerlerdeki subasman perdelerini kırmam gerekir mi? teşekkürler

Ekli dosyalar

merhabalar, güçlendirme yaparken temelimin boyutlarını ne kadar değiştirirsem o kadar yük geliyor. ben üzerine gelen kesme yüküne nazaran bir hesap yapıyorum fakat boyutları büyüttüüğümde o kdar daha kesme alıyorum ve sonsuz bir döngü içerisindeyim. Bunun yanı sıra güçlendirme perdesi koymak istediğim yerlerdeki subasman perdelerini kırmam gerekir mi? teşekkürler
önerilerim;
--ze zemin sınıfı için qt ve yatak katsayısı çok yüksek, kontrol ediniz,
--modelleme hataları düzeltildi, kontrol ediniz,
--1. hesap üst yapıda nonlinear hesap kurtarıyor,
--tbdy2018 güçlendirme hesabında temel tahkiki istenmiyor,
-- 2. hesap Temelleri tahkik edecekseniz, bu modellemede mütemadi temel donatılarını girip sabitleyip, yeni bina gibi bütün katsayıları düzenleyerek hesap yaptırıp üst yapı hatalarını dikkate almadan (üst yapı nonlinear hesapta kurtardı. 1. hesap) temel değerlendirmesi yapmalısınız.
-- 3. hesap yine kurtarmazsa su basman perdelerini kırıp, zemin kattaki kolonların tamamı mantolanıp eski temel üzerine radye temel modelleyerek üstteki hesap sıralamasına göre değerlendiriniz.
1690811621254.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri