V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR HATASI, ANALİZ TAMAMLANAMIYOR

sevv

Yeni Üye
ANALİZ YAPTIĞIMDA SİSTEM ÇÖZÜLEMİYOR DİYOR VE ANALİZ TAMAMLANAMIYOR. MERDİVENLERİ , KİRİŞLERİ KIRMIZI HAREKET EDEN OKUN GÖSTERDİĞİ HERYERİ SİLİP TEKRAR YAPTIM HALA DÜĞÜM HATASI VERİYOR BANA YARDIMCI OLUR MUSUNUZ TEŞEKKÜRLER

Ekli dosyalar

109 adet hata raporlanıyor, önce onları giderseniz, ondan sonra paylaşım yapsanız kontrol edenlere de kolaylık olur.

sistem çözülemiyor hatasından kaynaklı analiz tamamlanamıyor ve hatanın nerden kaynaklı olduğunu bulamadığım için verilen hataları düzelmenin sağlıklı olmadığını düşünüyorum çünkü analiz tamamlanamıyor zaten.

sistem çözülemiyor hatasından kaynaklı analiz tamamlanamıyor ve hatanın nerden kaynaklı olduğunu bulamadığım için verilen hataları düzelmenin sağlıklı olmadığını düşünüyorum çünkü analiz tamamlanamıyor zaten.
Geometri kontrolünde listelenen hatalardan kaynaklanıyor olabilir. Hataları giderin sonra analiz yapınca aynı sorun oluşursa projenizi yeniden paylaşırsınız.

Perde aksında bağlanan kirişleri perdenin üzerinden devam etmeyiniz. Perdenin yakın düğüm noktasına bağlayın.
1751875381639.png
Projeniz tam rijit diyafram olarak çözülebiliyor. Kaset döşeme modelinden kaynaklı yarı rijit diyafram modeli ile analiz yapılamıyor.
kaset döşemelerin diş yerleşimlerini kontrol ediniz. Ana kirişler ile çakışan veya ana kirişten milimetrik olarak mesafeli durumları düzeltiniz.
Bu gibi durumlar analizde sorun yaratabilir. Ana kirişi oluşturan çubuk elemanlar ile kaset dişlerini oluşturan çubuk elemanların çakışması veya bu mesafelerden dolayı çok küçük döşeme parçalarının(sonlu eleman parçaları) oluşturulması analiz yapılamama sebebi olabilir.
Forumda anlatılan yöntemleri kullanarak kaset dişlerini düzenlenerek yarı rijit olarak analiz yapılması sağlanabilir.

Geri