02/03/2026’dan sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Saçak Konsol Döşemede Sehim

gzhnacr

Yeni Üye
Saçak döşemelerinde sehim hatası alıyorum ve düzeltemiyorum forumda yazılanları inceledim ancak sonuç alamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

-Saçakla birlikte 3 metrelik konsollarınız var. 3 metre konsol yapılamaz demiyorum mühendislikte herşey mümkün fakat bu tip basit yapılarda bu şekilde tasarımlar yapmayın. Ülkemizde işçilik kalitesi malum.
-Akslarınız sürekli değil, sürekli olarak yapın ve çerçeve oluşturmaya çalışın. zaten tebliğ yönetmeliğinde %50 şartı var artık yani zorunlu
-Dış çerçevede saplama kiriş kullanmayın
-kısa kiriş ve kısa saplama kiriş oluşturmamaya çalışın.85 cm uzunluğunda kısa kirişiniz var
-Bodrumdaki perdelerde kolonlara yakın pencere boşluğu bırakmayın

Mevcut yönetmelik kapsamında hazırlanmış proje ve aksların sürekliliğini sağlamak mimari proje olarak olanak sağlamıyor. Tasarımın sadeliği ve basitliği bakımından haklısınız görüşlerinize katılıyorum.
Saçaklar TS500'de sehim kontrolu gerektirmeyen durumda olmasına rağmen belediye tüm döşeme ve kiriş elemanlarında sehim şartlarının denetlenmesini istiyor , mevcut yönetmelik ve oluşturulmuş çerçeve sistem bağlamında yapmamı tavsiye edebileceğiniz çözüm önerileri var mı. teşekkür ederim

-Mevcut yönetmelikte zorunlu olmasa da süreklilik konusu oldukça kritik, sürekli akslar oluşturmanızı öneririm. Çevrenizdeki tecrübeli mühendis arkadaşlara danışabilirsiniz.
-Sehim konusunda saçak üzerindeki yükleri düzenleyebilirsiniz kalınlığı artırabilirsiniz, bir şekilde çözülür. yukarıdaki bahsettiklerim daha kritik.
İyi çalışmalar...

Geri