saçakların bağlı bulunduğu kirişlere gelen yükler

Adem KAROL

Yeni Üye
NB112 sürekliliği olmayan tek konsol durumunda. Program tek konsol nervürlerin donatı çizimlerini otomatik yapmamaktadır. Betonarme diyalogundan donatı alanlarını esas alarak, konsol çizimlerini kendiniz yapabiliriz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
İlave olarak nervür ve kasetlerde minimum açıklık sınırı bulunmaktadır. D13 isimli kaset döşemesi 50cm.den kısa olduğu için çözümü yapılmamaktadır.
İyi çalışmalar
İyi günler hocam. Benim projemde de 30cmlik saçak konsollarım var. Muhtemelen 50cmden küçük olduğu için donatılandırmıyor. Elle ekleyeceğim onları ama şunu sormak istiyorum. Binayı çözerken o döşemelerin yüklerini ve kendi ağırlığını sisteme dahil ediyor mu? Saçakların bağlı bulunduğu kirişlere gelen yükleri kontrol etmek gerekiyor mu?
 
Binayı çözerken o döşemelerin yüklerini ve kendi ağırlığını sisteme dahil ediyor mu? Saçakların bağlı bulunduğu kirişlere gelen yükleri kontrol etmek gerekiyor mu?

tek konsol nervür/kaset yapmaktan kaçının, yapmakta mecbursanız yapıyı yarı rijit diyafram ile çözün. seçtiğiniz tipik kirişte program size betonarme diyalogunda donatı alanlarını verir. bu konsol döşemenin mesnetlendiği kirişe etkisini hesaplamaniz gerekmez. nervür yükleri otomatik aktarılir.
 
Geri
Üst