Sahaya Özel Zemin Davranış Analizi hangi kosulda istenir

Re: ZF zemin sınıfı problemleri

Merhaba;

ZF tipinde tanımladığınız spektrumun Sar(T) olduğundan emin olunuz. Yani R ve D ile gerekli şekillerde işlenmiş olmalı. Aynı zamanda programda analiz ayarlarındaki R, D ve I değerlerinin doğru girildiğinden emin olunuz.

Lambda değerini ise sizin DD-3 için ZF' e ait değerleri bilip hesaplamanız gerekmektedir. 0.66 default yaklaşık bir değerdir. Ekteki pdf' de detaylı açıklama mevcuttur. Pdf e uygun veri girişinden emin olduktan sonra tekrar projenizi inceleyebilirsiniz.

Bu konu ile ilgili daha önce desteğe gelen projelerde 10.14 sürümünde herhangi bir hata olmadığı teyit edilmiştir. Özetle programın bir kırılma noktası yoktur. Ancak yukarıdaki yönergelere bire bir uymanıza rağmen sorun yaşarsanız lütfen projenizi ve ZF için kullandığınız spektrum bilgilerini paylaşınız.




İyi Çalışmalar.
Merhaba,

Sahaya özel elde edilen ivme değerlerini, tbdy2018'deki denklem 4.8'e göre Ra(T)'ye bölünmüş şekliyle mi programa girmek gerekiyor? Programa Tb, R ve I değerlerini girmiş olsak bile program yatay elastik spektral ivme (Sae(T)) değerlerini azaltılmış tasarım spektral ivme (SaR(T)) değerlerine dönüştürmüyor mu?

Saygılar.
 
Program azaltılmış spektral ivme Sar(T)'ye dönüştürmemektedir. F tipi zemin için Sar(T)'yi programa girmelisiniz.
 
Geri
Üst