V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

saplama kiriş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan matrax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

matrax

Etkin Üye
1.ko6 kirişine gövde donatsı atyor konsol kiriş gibi mi algılıyor ? oysa k07 ile sürekli bi kiriş değil mi? k10 kirişi kaldrdğında k10 kirişinden gelen tekil yükü o noktaya yüklesek olmaz mı biraz bu konyyu braz açıklasınız gövde donatsı hesbı neye göre atyor
2.hocam saplama kiriş olduğu zaman sekildeki adlandırma k06,k07 gibi bölmeli mi yoksa ko9 kirişi tek kiriş mi olmali
teşekürler..

Ekli dosyalar

• konsol 1.jpg
    konsol 1.jpg
    115.3 KB · Görüntüleme: 5,161
  • konsol 2.jpg
    konsol 2.jpg
    106.9 KB · Görüntüleme: 5,161
sorunun cevabı gönderdiğin resimde açıkça gözüküyor. bir tarafta saplama kiriş diğer tarafta ise üç kiriş bir noktada buluşuyor. hangisini istiyorsun cevabı sen ver.

matrax":20wohrx8' Alıntı:
1.ko6 kirişine gövde donatsı atyor konsol kiriş gibi mi algılıyor ? oysa k07 ile sürekli bi kiriş değil mi? k10 kirişi kaldrdğında k10 kirişinden gelen tekil yükü o noktaya yüklesek olmaz mı biraz bu konyyu braz açıklasınız gövde donatsı hesbı neye göre atyor

Analiz için kiriş isimlendirmenin herhangi bir önemi olmamasına karşın ikinci kontroller için önemli. Bu nedenle, K06 ve K07'yı ayrı isim vermek yerine tek isim verin.

Bölünen kirişi K06-K07 isimlerini ayrı verdiğiniz için, kiriş temiz açıklığına göre gövde donatısı koşulu kontrol ediliyor. (TDY madde 3.4.1.1)

matrax":20wohrx8' Alıntı:
[2.hocam saplama kiriş olduğu zaman sekildeki adlandırma k06,k07 gibi bölmeli mi yoksa ko9 kirişi tek kiriş mi olmali teşekürler..

Bölmekten kastınız iki parça olarak girmekse evet. İsimlendirme için birinci verdiğim yanıt geçerli...

1.HOCAM RESİM 1 (SEKİL2) DEKİ İSMLENDİRME YAPMASAM K09 KİRİŞİ GİBİ K10 KİRİŞİNİ BİLESTĞİ NOKTADA ASKI DONATSI HESABI YAPILYOR MU SIKLATRMA YAPYORMU K10 KİRİŞİNİN BAĞLANDĞI NOKTANIN HEM SAĞ HEMDE SOL TARFINDA SIKLASTRMA YAPYORMU
2.BÖLMEKTEN KASTIM K10 KİRİŞİ 2 ANA KİRİŞE SAPLANYOR BİRİNDE BEN ADLANDRMA YAPTIM K06,K07 DİĞERİNDE Bİ TEK KİRİŞ OLARAK ADALNDRDIM K09 GİBİ YANİ DOĞRU UYGULAMA K09 MU YOKSA KO7,KO6 MI. TEŞKR EDRİM HOCAM

matrax":2k39dw6s' Alıntı:
1.HOCAM RESİM 1 (SEKİL2) DEKİ İSMLENDİRME YAPMASAM K09 KİRİŞİ GİBİ K10 KİRİŞİNİ BİLESTĞİ NOKTADA ASKI DONATSI HESABI YAPILYOR MU SIKLATRMA YAPYORMU K10 KİRİŞİNİN BAĞLANDĞI NOKTANIN HEM SAĞ HEMDE SOL TARFINDA SIKLASTRMA YAPYORMU
K06-K07 kirişlerinde askı donatısı hesabı yapılmaz. Kiriş Askı Donatıları Raporundan yapılmadığı görülebilir. K06 nın sol, K07 nin sağ tarafında etriye sıklaştırması yapılır. Kiriş detaylarında etriye sıklaştırma bölgesi görülebilir.

2.BÖLMEKTEN KASTIM K10 KİRİŞİ 2 ANA KİRİŞE SAPLANYOR BİRİNDE BEN ADLANDRMA YAPTIM K06,K07 DİĞERİNDE Bİ TEK KİRİŞ OLARAK ADALNDRDIM K09 GİBİ YANİ DOĞRU UYGULAMA K09 MU YOKSA KO7,KO6 MI. TEŞKR EDRİM HOCAM
K09 da olduğu gibi tek isim vermek uygun.

Geri