V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sehim sınırı çözüm önerisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan srdstrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

srdstrk

Yeni Üye
2.5m konsol kirişlerinin sehim güvenliği ve ayrıca çerçeve sistem hakkında da öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. ( yüklemeler yapılmadı ön tasarım da sehime takıldım)

Ekli dosyalar

2.5m konsol kirişlerinin sehim güvenliği ve ayrıca çerçeve sistem hakkında da öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. ( yüklemeler yapılmadı ön tasarım da sehime takıldım)
yüklemelerinizi sisteme tanımladıktan sonra sehim konusunu irdeleyebiliriz. şuan bu durumu irdelemek doğru olmaz.

Kirişleri perdeleri yakın ucundaki düğüm noktasına bağlayınız.
1775719037941.png
1775718966043.png

Konsol kirişleri derin kirişe çevirmeniz sehim açısından uygun olur.

gerekli yüklemelerden sonra donatı çap ve aralıklarını arttırarak çözmeye çalıştım fakat uygulanabilirlik anlamda değerli fikirlerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

gerekli yüklemelerden sonra donatı çap ve aralıklarını arttırarak çözmeye çalıştım fakat uygulanabilirlik anlamda değerli fikirlerinizi bekliyorum
konsol döşeme hareketli yüklerinizi en az 500kg/m2 almanızı tavsiye ederim. bu şekilde bir yükleme yapıldığında ise sehim koşulları sağlanmıyor.
bu durumda yüklemeyi değiştiremeyeceğimize göre mecburen kiriş derinliklerinizi artımanız gerekecek.
bahsi geçen konsol 250cm ve betonarme için küçümsenecek bir konsol değil.

naçizane bir sorum olacak konsol olan kısım mimaride fonksiyonel anlamda bir kısım oda bir kısım balkon olarak kullanılıyor, oda kısmı 200 kg/m2 balkon kısmını 500 kg/m2 arasında bir değer olan 350 kg/m2 aldım doğrudan balkon kısımlarını ise 500 kg/m2 aldım. sizce bu uygun mudur

naçizane bir sorum olacak konsol olan kısım mimaride fonksiyonel anlamda bir kısım oda bir kısım balkon olarak kullanılıyor, oda kısmı 200 kg/m2 balkon kısmını 500 kg/m2 arasında bir değer olan 350 kg/m2 aldım doğrudan balkon kısımlarını ise 500 kg/m2 aldım. sizce bu uygun mudur
tasarım yükünden fazla bir yüke maruz kalmamalı.
eğer konsolun tasarım yükü 350kg/m2 ise gerçektede üzerine 350kg/m2 yükten fazla yük yüklenmemeli.
ancak balkonlar insanların toplu şekilde küçük bir alanda bir arada durduğu yerlerdir.
dediğim gibi olay tamamen gerçekteki yüklemenin tasarım yüklemesini geçmemesidir.

Geri