V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sertleşmiş beton dayanımı

Ünver ÖZCAN

Uzman Üye
"Mesajgönderen Godfrey » 09 Ara 2013, 14:19

Merhaba arkadaşlar, performans analizini yapacağım yapı için yaptırılmış karot basınç mukavemet raporlarında mevcut beton sınıfı C18 olmasına karşın temel kirişlerinde ortalama basınç dayanımı 23,59 N/mm2, bodrum kat kolon ve kirişlerinde 24,96 N/mm2, zemin kat kolon ve kirişlerinde 23,43 N/mm2, 1. kat kolon ve kirişlerinde 25,25 N/mm2 değerleri saptanmıştır. Raporun ek notlar kısmını okudum, numuneler h=d eşitliği esas alınarak deneye alınmıştır ve mukavemet değerleri 15x15x15 küp değerleridir ibareleri var.

Buradaki sorum performans analizi için programa tanımlayacağımız beton basınç dayanımı silindir basınç dayanımı olmalıdır değil mi ?
Birde bu küp numuneler için hesaplanmış değerleri silindir numune dayanımına nasıl çeviririz. Yukarıda verdiğim 4 ayrı rapordan en küçük ortalama basınç dayanımı olan 23,43 N/mm2 değerini alıp hangi katsayı ile çarpıp programa girmem gerekir.

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar..."

Bu konuda yaptığım excel bir programı sizlerle paylaşmak istedim. Bana göre beton değerlendirmesi yapan arkadaşlar eksik yapıyor. Programı inceleyip; programın eksikleri varsa tamamlamak için buradan soru sormak isteyen arkadaşlara 21.12.2013 tarihinden sonra cevap vereceğim.
(Çünkü A grubu iş güvenlik sınavına hazırlanıyorum.)
Yorumlarınızı bekliyorum.

Herkese kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

PROGRAM:

Ekli dosyalar

Geri