V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

sistem çözülemiyor hatası

merhaba bir proje çiziyorum sistem çözülemiyor hatası alıyorum okla bir yer gösteriyor ama ne ben baktığımda nede geometri kontrolü yaptığımda orada bir hata göremiyorum silip bir daha çiziyorum. yine aynı hatayı alıyorum. bazen hata vermiyor analizitamamlıyor bazen başka kolon perde ye geçip hata veriyor. bu nedir allah aşkına birisi yorumlayabilir mi ?
 

Ekli dosyalar

Hatalı modellenen sahanlık döşemelerinizi sildim.Ekteki proje Analiz yapılabiliyor.
Perde ve kiriş üzerine döşeme kenarı çizmeyiniz.
Sahanlık döşemelerini tekrar tanımlamayı deneyiniz.
 

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim.
ben çizim yaparken sahanlık ve perdeden geçiyorum bazen bu durum sistem çözülemiyor hatası verir mi ? birde genelde bu hata hangi durumlardan kaynaklanır ? ben oka bakıyorum kolonu gösteriyor. ama siz sahanlığı silmişsiniz mesela
 
Kiriş üzerinden veya perde üzerinden döşeme kenarı çizmeyin.
Bu döşemenin kirişe ve perdeye bağlanmasını ve yük aktarımını engeller.
Örneğin aşağıdaki durumda döşemenin kirişle ve perde ile bağı kesilmiş.
Bu durum geometri kontrolünde de verilmektedir.
1773649143398.png
 
yasin bey siz dedikten spnra tekrar çizip dedikleriniz uyguladım ve bir daha o hatayı almadım teşekkür ederim.
fakat tekrar çizdiğimde daha önce almadığım bir kaç hata aldım bunlarıda bana yorumlama şansınız var mı ?
-yeni modelimde zemin ve üst katlarda s11 s12 kolonlarımın boyuna donatıları optimal çıkmışken bodrum katta aşırı derecede arttı.
asansör perdesini grup yaptığımda bir çok hata çıktı ve düzeltemedim.
-p112 perdemde bina girişi ve 35 düşük olmalı subasman yüzünden ama hata veriyor bunuda düzeltmedim.
-birde son olarak k521 kirişini döşemeyi bölmesi için attım üst katlarda sorun olmuyorken burda birçok hata çıkarttı.
eğer yorumlayabilirseniz çok sevinirim.
 

Ekli dosyalar

Geri
Üst