V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Sistem çözülemiyor.Matris indirgemesinde pivot hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan M.ali
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M.ali

Etkin Üye
İyi günler , tasarım aşamasında olan projemde analiz sorunu yaşıyorum. pivot hatası diye bir uyarı alıyorum. hatanın neden kaynaklandığını araştırdım fakat herhangi bir çözüm bulamadım. yüklediğim projeye bakmanız mümkün mü?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Geometri kontrolüne bakın, orada 2. bodrum ve 3. bodrumda aynı kirişlerde (K135 kirişi) kolona bağlanma problemi var. Kirişin sürekliliğinde de problem var. K104 ile kesiştiği noktada birleşim problemi var. Bu problemleri giderince analiz yapıyor.

Not:Sadece analiz yapma problemi incelenmiş olup diğer konular incelenmemiştir.

Merhaba
Nedim beyin önerilerine ilaveten
--K135 kirişlerini düzeltilip hesap yaptırıldığında 118 hata var
--Geometri kontrolündeki hataları düzeltin,
--2. ve 3. bodrum katları rijit bodrum kat olarak verin,
--Yüklü kirişlerin kalınlığını artırın,
--Kalıp planında büyük açıklıklar var modellemeyi beğenmedim, başka çözüm yapın. (kaset ile geçmenizi tavsiye ederim),
--Duvar yüklerini kontrol edin,
--bazı kolon ebatlarını büyütmek gerekiyor
--Süneklilik düzeyini yüksek seçin,
--Dinamik mod sayısını artırın,
--Perde ilavesi gerekebilir,

Düzenlemeleri yapın daha sonra tekrar bakarız.
Ünver ÖZCAN

Apokalips":ajpr5ll2' Alıntı:
İyi günler , tasarım aşamasında olan projemde analiz sorunu yaşıyorum. pivot hatası diye bir uyarı alıyorum. hatanın neden kaynaklandığını araştırdım fakat herhangi bir çözüm bulamadım. yüklediğim projeye bakmanız mümkün mü?

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Merhaba,

"Sistem çözülemiyor" mesajı 2. bodrum kattaki D07 döşemesinden kaynaklanıyor. Döşeme kenarları panele bağlanmıyor. (Döşemeyi silip, tekrar tanımlamayı deneyin. )
Döşeme kenarlarını panele (veya kolona) bağlanacak şekilde çizip, döşemeyi tekrar oluşturun.

İyi çalışmalar

Geri