Ömer Kaan Önümlü
Üye
1-) Projemde bina girişi kot farkından dolayı köprüyle oluyor. Mimar, köprüyü hem kirişten istinata mesnetlemiş. Kirişe değil kolona mesnetlenmesi gerektiğini söyleyerek üst katta devam etmeyen kolon koyduk. İstinata statik açıdan bağlanmasını uygun bulmadığım için yapı denetime ve belediyeye sordum çizim öncesi. Zaten programda istinat taşıyıcı sistem değil. İstinat duvarının 1 metre önüne perde atacağız aynı kotta. Binadaki kirişler perdeye mesnetlenecek perdeden 1 metre kadar da konsol çalışacak. İstinat kısmına ise kirişle bağlantısına dilatasyon derz yapılacak 5 cm. Bunun daha doğru olduğunu düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
2-) Çatı katındaki öteleme sorununu bir türlü çözemedim. Ne yapmam gerekir? Alt kattaki perdeyi kısa başlık olarak tanımlayıp üst katta kolona dönüştürme sebebim dışarıya fazla diş vermesi ve öteleme sorununu 0.0085'den 0.0107'lere kadar çıkarması. Öteleme sorununu nasıl halledebilirim?
3-) Zemin değerim ZE ZYS 1500tf/m3 ve taşıma gücü 10tf/m2. Ss=1.152 Zemin kötü, spektral ivme çok yüksek. Radye temel basıncını 10tf/m2'ye düşürümedim. 1.5m ampartman yaptım. Daha da fazla yapmadan düşürmek için ne yapmam gerekir?
Projem ektedir.
2-) Çatı katındaki öteleme sorununu bir türlü çözemedim. Ne yapmam gerekir? Alt kattaki perdeyi kısa başlık olarak tanımlayıp üst katta kolona dönüştürme sebebim dışarıya fazla diş vermesi ve öteleme sorununu 0.0085'den 0.0107'lere kadar çıkarması. Öteleme sorununu nasıl halledebilirim?
3-) Zemin değerim ZE ZYS 1500tf/m3 ve taşıma gücü 10tf/m2. Ss=1.152 Zemin kötü, spektral ivme çok yüksek. Radye temel basıncını 10tf/m2'ye düşürümedim. 1.5m ampartman yaptım. Daha da fazla yapmadan düşürmek için ne yapmam gerekir?
Projem ektedir.