Su Basman Perde Modellemesi

ORHAN14

Etkin Üye
Merhabalar, su basman perdelerimi modellerken idecad kütüphanesinde yer alan bilgiye göre önce zemin kat yüksekliğimi girip, daha sonrasında su basman perdelerimin üst kotunu azaltıyordum. Ancak bu durumda 3 4 katlı binalarda normal kat perdesi kullanmadan sadece kolonlu çözüm yapıyordum. ancak su basmanlı yapılarda normal kat perdesi ile çözmeye çalıştığımız zaman o halde kat yüksekliğinin 1/16 koşulundan dolayı 30 veya genelde 35 cm kalınlığında perde olup, bu durumda 180 veya 210 cm uzunluğunda perdeler oluyor.

1.png

Bu durumun önüne geçmek için idecad programında su basman katı tanımlayıp, rijit seçeneğini işaretlemeden, örneğin temel alt kotu -100, su basman yüksekliği 200, şeklinde girip sonrasında zemin katın ve diğer katların mimari kotlarına göre çizim yapıldığı zaman herhangi bir problem teşkil etmiş olur muyuz? (Su basman perdelerinin üzerine donatı atamasını el ile autocad programında yapılacak. idecaad programında döşeme ataması yapılmayacak)1698312508825.png


2.png
 

Ekli dosyalar

  • 11.cde
    2.2 MB · Görüntüleme: 5
su basmanlı yapılarda normal kat perdesi ile çözmeye çalıştığımız zaman o halde kat yüksekliğinin 1/16 koşulundan dolayı 30 veya genelde 35 cm kalınlığında perde olup, bu durumda 180 veya 210 cm uzunluğunda perdeler oluyor.
Subasman perdeleri için Perde ayarlarında "Subasman /tüm katlarda devam etmeyen perde" seçimi yaparsanız perde kalınlığı kontrolünde kat yüksekliği/16 kontrolü yapılmaz. subasman perdeleri 25cm kalınlık ile yapılabilir
Gönderdiğiniz model üzerinden devam edebilirsiniz.
1698322469311.png
 
yasin bey bu dediğiniz durum sadece kolonlarla modellenen durumda doğru ancak normal kat perdesi olduğu durumda aşağıda belirtildiği gibi olur mu?

bu durumun önüne geçmek için idecad programında su basman katı tanımlayıp, rijit seçeneğini işaretlemeden, örneğin temel alt kotu -100, su basman yüksekliği 200, şeklinde girip sonrasında zemin katın ve diğer katların mimari kotlarına göre çizim yapıldığı zaman herhangi bir problem teşkil etmiş olur muyuz? (su basman perdelerinin üzerine donatı atamasını el ile autocad programında yapılacak. idecaad programında döşeme ataması yapılmayacak)
1698312508825.png
 
Yasin bey bu attığım başka bir proje. bu proje gibi yapmamız doğru olur mu sizce? Projenin kurtaıp, kurtamadığını dikkate almadan sadece su basman kısmıyla ilgili fikir verirseniz sevinirim.
1698398597836.png
1698398613229.png
 

Ekli dosyalar

  • 111.cde
    2.3 MB · Görüntüleme: 5
yasin bey bu dediğiniz durum sadece kolonlarla modellenen durumda doğru ancak normal kat perdesi olduğu durumda aşağıda belirtildiği gibi olur mu?
Evet projenizde sadece subasman perdesi olduğu için bu şekilde bir yönlendirme yaptım.
Sistem perdelerinde subasman katı rijit kat durumu oluşturmuyor ise sistem perdelerinin kalınlığı subasman katı+zemin kat yüksekliğine göre (h/16) belirlenmesi uygun olur.
Subasman katında döşeme tanımlı ise ve rijit kat oluşturuyor ise her kat için minimum perde kalınlığı kendi kat yüksekliğine göre hesaplanması uygun olur.

Yasin bey bu attığım başka bir proje. bu proje gibi yapmamız doğru olur mu sizce?
Son gönderdiğiniz projede perde kalınlıklarının subasman katı+zemin kat yüksekliğine göre (h/16) belirlenmesi uygun olur. veya subasman katına döşeme tanımlayarak rijit kat haline getirebilirsiniz.
 
Geri
Üst