Subasman kolonunda donatı yetersiz hatası

Dün analiz alıp herhangi bir hatayla karşılaşmadığım seçmeli raporlarda 0 hata gösteren program sabah analiz aldığımda subasman kolonunda donatı yetersiz hatası vermeye başladı. Donatıları arttırarak her seferinde analiz almama rağmen yine çözüme kavuşmadı. Betonarme parametrelerimide kontrol etmeme rağmen hala hata almaya devam ediyorum ne yapmam gerekli lütfen yardımcı olur musunz?
 

Ekli dosyalar

  • donatı yetersiz.png
    donatı yetersiz.png
    383.2 KB · Görüntüleme: 31

Ekli dosyalar

  • S07 subasman donatı hatası.cde
    4.2 MB · Görüntüleme: 6
Levent bey ayarlama yaparken temeli silmişim alttan. Bu projenin üstünden bakabilirseniz daha iyi olur. Diğerinde temel silinmiş

Projenizi eklediğiniz haliyle S07 kolonundaki sorun merdivenin hatalı oluşmasından kaynaklanıyor. Merdivenin kolları ara sahanlığa bağlanmıyor. (Merdivenin çıkış yönü değiştirilmiş) Merdiven kotu kat ile uyumlu değil. Ayrıca 1. kolun alt kenarı da temele bağlanmıyor. (Merdiven silip analiz yapın. Kolondaki AS(-) sorunu çözümlenecek)
1639124110328.png
Zemin kattaki giriş merdiveni hiç bir elemana mesnetlenmiyor. (Bu şekilde ise merdiven mesnetlenme koşullarını yapıdan bağımsız çözüm koşullarına göre düzenleyebiliriz.

Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Aşağıdaki linklerden merdivenlerin oluşturulması ve mesnetlenme koşullarının belirlenmesi hakkında bilgi alabilirsiniz.
-merdivenin oluşturulması

-merdiven mesnet koşullarının belirlenmesi


-Subasman katında diyafram (döşeme) oluşumu yok. Subasman katının rijit kabul edilmemesi uygun olur.
 
Geri
Üst