V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Tadilat Projeleri için talep

Oznb

Etkin Üye
Ruhsat aldığımız projelerin çoğunda mimari değişikliklerden dolayı tadilat projesi yapmamız gerekiyor.
İde dosyasında revizyonları yapıp analiz yapınca kilitli olmayan donatılarda ufak tefek değişiklikler oluyor.
Genelde bu tadilat projeleri yerideki imalatlar tamamlandıktan sonra yapılıyor.
Analiz menüsüne donatı değişmeden analiz yapılması seçeneği konulabilir mi ? Yetersiz donatıları manuel olarak düzeltiriz.
İyi çalışmalar.

Donatının değişmesi, tasarım etkilerinin değiştiğini gösterir. Donatıların değişmemesini istiyorsanız, Betonarme tasarım diyaloglarında DS sütunlarını işaretlemeniz gerekir. Donatılar kilitlendiğinde yetersizlik olan elemanlarda zaten uyarı verilecektir.
Betonarme tasarım diyaloglarında "shift" ve "ctrl" tuşlarını kullanarak birden fazla satırı seçebilir ve bu sayede seçilen elemanların boyutlarını, donatılarını ve/veya donatı sabitleme durumlarını tek seferde değiştirebilirsiniz.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.

Ben proje teslimlerinde tüm donatıları kilitliyorum, tek olması beklenen sıkıntı olmayan konu ise döşeme ve radyedeki ilaveler. Onları kilitleme imkanı yok.

Merhaba projemde zemin kat yüksekliği değişti bu yüzden tadilat yapmak zorunda kaldım yerinde sadece bodrum kat yapılı şuan donatıları sabitliyorum fakat yetersiz hatası almaktayım tek bir kolonda ,bunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz duvar yükü kaldırdım olmayan bölgelerden yine de çözemiyorum

Geri