Tek doğrultuda çalışan döşemede uzun doğrultuya göre döşeme kalınlığı

Adem KAROL

Yeni Üye
Projemde tek doğrultuda çalışan döşeme var ve uzun doğrultuya göre döşeme kalınlığı 4mm ile sağlamıyor. Bu doğrultuda basit mesnet tanımlaması yapıyor, süreklilik yok. Projeyi ilk yaptığımda burada kalınlık hatası vermemişti, sürekli kabul ederek lsn/30 a göre hesaplamıştı. Baştan yüklerin hepsini ayarlyacağım için düzeltmeler yapmak yerine projeyi yeniden çizmeyi tercih ettim ama bu sefer lsn/25e göre döşeme kalınlık kontrolü yapıyor. Programda bunun bir çözümü var mı? İlk projede neden lsn/30 iken bu sefer lsn/25 alıyor. Burası ile ilgili birşey değişmedi. Bende uzun doğrultuya göre hesap için tüm binanın döşemelerini kalınlaştırmak istemiyorum. Tavsiye edeceğiniz bir çözüm var mı?
 

Ekli dosyalar

  • ideforuma.cde
    2.3 MB · Görüntüleme: 5
Kalıp söküldükten sonra burası aşağı göçecektir. Tüm kolonları kirişler ile birbirine bağlamalısınız. Ben olsam çapraz mapraz kiriş atarım asma tavan ile kapasınlar
 

Ekli dosyalar

  • waeaweawe.PNG
    waeaweawe.PNG
    57.7 KB · Görüntüleme: 55
Sanki uzun açıklıkta 1/25 ile kontrol yapması doğru gibi ama...
1696682102940.png
 
Son düzenleme:
doğru olduğunun farkındayım. Ama uygulamada tek bir döşeme kalınlığı farklı olamayacağı için tüm döşemeleri kalınlaştırmak yerine çözüm öneriniz var mı? Benim bakmadığım açıdan bakabilirsiniz belki.
Döşeme kalığı ve imalat kaygılarından önce @puncover in de vurgulandığı tasarım problemlerinin giderilmesi gerekir. Bunun için yakınınızda bulunan proje konusunda deneyimli bir inşaat Mühendisinden destek almanızı öneririm.
 
Geri
Üst