V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Tekli çelik çaprazı çaprazın tam orta noktasından geçirme

merhaba. yeşil ile işaretlemiş olduğum kısımdan stabilite elmanı atmak istiyorum lakin bunun tam çaprazın kesişen orta noktasından geçmesini istiyorum kiriş tek parça olduğundan düğüm noktası yanmıyor o yüzden kirişi tutamıyorum çizerken. kirişi ikiye böldüğüm zamanda yine tam çaprazın orta noktasına denk gelmiyor çaprazda ofset ayarında değişiklik yaptığımdan. kısayolu var mıdır ? teşekkürlsoru.pnger.

Çapraz olan yerlerden stabilite kirişi geçirmenize gerek yoktur. . İlla geçirmek istiyorsanız tek çapraz komutu ile bu noktaya çapraz girmeniz ve mevcut çapraz birleşimlerini silerek yeni bir çapraz birleşimi ile birleşim oluşturmanız gerekir.
Çapraz ofset işlemi yapmak isterseniz ise de çapraz özelliklerinden yön seçimini tıklayarak alt-üst-orta veya tanımlı olarak istediğiniz bir kaçıklıkta yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• çapraz yön.png
    çapraz yön.png
    226.2 KB · Görüntüleme: 16
İlgili kirişin çapraz yerleşimi yapmak istediğiniz noktasının uzunluğunu bilmeniz gerekir. Ardından ilgili kirişi seçip mouse kiriş üzerinde iken sağ tuş obje üzeri özel yakalama noktası oluştur komutunu kullanarak adet ve aralık girerek kiriş üzerinde ek düğüm noktası oluşturup tek çapraz komutu ile ek eleman girişi yapabilirsiniz.
1.png2.png

İlgili kirişin çapraz yerleşimi yapmak istediğiniz noktasının uzunluğunu bilmeniz gerekir. Ardından ilgili kirişi seçip mouse kiriş üzerinde iken sağ tuş obje üzeri özel yakalama noktası oluştur komutunu kullanarak adet ve aralık girerek kiriş üzerinde ek düğüm noktası oluşturup tek çapraz komutu ile ek eleman girişi yapabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 24219Ekli dosyayı görüntüle 24220
Teşekkürler.

Geri