15/11/2025’den sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Tekrarlı Elemanlar Nedeniyle Ağırlaşan Projeler ve Kasma Sorunları

Çelik Modlüünü yeni yeni kullanıyorum.
çalıştığım çelik projeler genelde sabit bir makas sisteminin tekrarlanması üzerine
şuan da içinde aynı makastan 700tane olan bir sera çiziyorum.

program içi kasmalar çok yoğun oluyor haliyle.
kayıtlı dosyayı açmak, bir değşiliklik sonrası kaydetmek, analizdeki bir elemanın neden kurtarmadığını kontrol etmek için tıkladığımda hep bekletiyor. bazen de kilitleniyor. tek bir proje özelinde değil problemim bu tarz çok büyük olanlarda sadece.

bilgisayarımın durumu hakkında fikir olması açısından meşhur test modelini indirdim ve 36 saniyede onun analizini yapıyor.

bu durumda büyük ve çok tekrarlı modellerde daha rahat çalışmak için tavsiye ve ipuçlarınıza ihtiyacım var.
şimdiden teşekkürler.1762413497180.png

ilk çelik proje denemem de olduğu için asıl sorumdan bağımsız her türlü bilgi, yorum, eleştiri, düzeltmeye de açığım.

Ekli dosyalar

Sn. jumboss,
700 makası kapsayan bir yekpare projeyi neden tek modül ile çözmeye uğraşıyorsunuz ki?
parçalayın, dilete edin, ayırın, bir modülü öncelikle bir çalıştırın, yeterli hale getirin, sonra kopyalamak, simetri almak, çoğaltmak tüm modele erişim kolaylaşır. her halde işlemci zorlanacak, rem kasacak, süre uzayacak, bu şekilde netice almanız muhal, kolaylık dilerim.

Geri