V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Temel İçin Verilen Değerler

Sn fuatturan

"ZEMİN EMNİYETİ BİR TÜRLÜ KURTARAMADI TEMEL İÇİN VERİLEN DEĞERLER SINIR DEĞERLERİ"

Projeniz için önerilerim:
1- Merdiven ara kat sahanlığını mesnetlemek için S19-S20 arasına ara kat kirişi koyun,
2- Merdiveni kata mesnetlemek için K32-K36 kirişleri arasına kiriş koyun merdiven yüklerini alın,
3- Girdiğiniz zemin emniyeti ile çözüm yaptığınızda zemin emniyetiniz kurtarmıyor. zemin emniyetinizin değeri fena değil. D grubuna değil C grubu zemin ile 15.00 t/m2 zemin emniyetini, jeoloji müh. ile konuşup değişirse yani: D grubu olursa o zaman büyütme oranını %25 alarak zemin kurtarıyor,(şimdiki değerlere çok yakın değerler olduğundan ve verilen zemin emniyeti yaklaşık 2,5-3 arasında emniyetli olduğundan zemin emniyeti jeoloji müh. tarafından artırılabilir.)
4- Projenizi üst yapı etkileşimli çözün, (R=7 alınarak çözülünce BP03 ve BP04 kurtarmıyor, kalınlığı 5 cm artırınca problem kalmıyor.)
5- Duvar yükleri kontrolü yapın.
6- Zemin için yukarıdaki önerim olmazsa zemin iyileştirme yapmanız lazım,
7- Kirişleri pilyesiz çözseniz iyi olur.

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

Bir not da benden;
Balkon döşemelerinin bu şekilde tek konsol nervür olarak dizayn edilmesi doğru değil.

Sn fuatturan
"TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR .BAŞKA YÖNTEMLE HALETTİM."

Hangi yöntemle hallettiğinizi açıklayabilirmisiniz?
(Forumdaki diğer kullanıcılara örnek olur.)

Kolay gelsin
Ünver ÖZCAN

FİKİRLERİN ÇATIŞMASINDA HAKİKAT ORTAYA ÇIKAR.DAHA KALİTELİ BİR PROJE YAPMAK İÇİN YAZDIM VE BAZI FİKİRLERDEN FAYDALANDIM (SİZ DAHİL) AMA KULLANDIĞIM YÖNTEMİ TASVİB ETMİYORUM. TEŞEKKÜRLER

Sn fuatturan

"FİKİRLERİN ÇATIŞMASINDA HAKİKAT ORTAYA ÇIKAR.DAHA KALİTELİ BİR PROJE YAPMAK İÇİN YAZDIM VE BAZI FİKİRLERDEN FAYDALANDIM (SİZ DAHİL) AMA KULLANDIĞIM YÖNTEMİ TASVİB ETMİYORUM. TEŞEKKÜRLER"

Şimdi paylaşmadığınız bilgileri keşke zamanında paylaşsa idim dediğinizde, mühendislikte olgunluğa ulaştığınızı göreceksiniz.

Ünver ÖZCAN

arkadaşlar burasının bir oda olduğu burada birilerini sınamak veya odadaki lerle ti geçmek biraz ayıp. Daha sonra size kimse fikrini sunmaz. Yardım isteyen birine biraz kuşkulu bakmaya çalışırız yamayalım derim. Herkese iyi çalışmalar ve fikir danışmalar dilerim.

bu benim zor durumda kaldığım da kullandığım bir yöntem sırdır söyleyemem, kusura bakmayın

Siz zor durumda kalınca kullandığınız yöntemi meslektaşlarınıza söylemeyin,ama onların da fikirlerinden yararlanın!!
Güzel işmiş doğrusu.

Geri