15/11/2025’den sonra fiyatlar güncellenecektir.
V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Temel Aplikasyon Çizimi

haykaran

Üye
Merhaba.

Bir süredir kurs üzerinden idecad eğitimine devam ediyorum. Analizleri aldım ve çizimlere başladım.

Temel aplikasyon çizimini aldım ve taşıma düzenlemelerini yapmadan önce eğitmen ile birçok yerde farklılık olduğunu gördüm (donatı sayısı, ilaveler vs.)

Eğitime körü körüne devam etmeden önce yine sizlere sormak istedim. Bana çok faydası oldu bugüne kadar.

Temel aplikasyon çizimine bakınca gözünüze çarpan bariz hatalar var mıdır?
Proje genelinde aynı şekilde bana bir tavsiyeniz olur mu?

Çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Gönderdiğiniz modelde bir sorun göremedim. Temelde Donatı sayısı, ilave farkları vs. yüklemelerde ve temelde tanımladığınız hesap aksının konumundan dolayı farklı çıkmış olabilir.
İki projenin karşılaştırılması için analiz ayarları, yüklemeler, malzeme, kesitler , sonlu eleman boyutları vs birçok durumun aynılaştırılması gerekir.
Geometri kontrolündeki hatanın düzelmesi için arakat döşemesinin kotunda kiriş tanımlayın.
1762432103701.png

İki proje arasında örneğin kat parametreleri diyaloğunda G ve Q yüklerinin ve diğer hesaplanan değerlerin kontrolü bir fikir verebilir.
1762432322713.png

Teşekkür ederim Yasin Hocam. Çizimlerin anlaşılıp sahada uygulanabilir bir şekilde düzenlenmesi için her adıma dikkat etmeye çalışıyorum. Bu süreçte fikir ve tavsiyeleriniz benim için çok önemli. Sağ olun.

Uygulamaya yönelik temel aplikasyon planı çizimleri için asansör kuyusu ile ilgili detayı 2b çizim araçları ile hazırlamanız gerekiyor.
Bu linki görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol.
Asansör çukurunu 2B kesitlere zaten işlemişsiniz.
Temel donatılarını kuyu formuna uygun almak için asansör çukuru boşluğu için radye döşeme boşluğu açabilir ve bu boşluk sınırından radye sınırı çizerek asansör içerisindeki 2. radye temeli çizebilirsiniz.
Asansör içindeki temele kot vermeyin. Temelin tamamı yine düz bir radye temel olarak çözülecektir.
Asansör boşluğu sınırını tanımladığınız için ilave hesap aksları ile boşluk sınırlarına uygun olarak hesap aksları tanımlanabilir.
İlave hesap akslarının çalışma mesafelerini resimdeki gibi uygun şekilde düzenleyiniz.
Bu şekilde düzenlediğinizde ana temel için donatı planını uygulamaya yönelik olarak hazırlayabilirsiniz.
Birden fazla hesap aksı olduğu durumda kritik noktalardan geçirildiği için analiz sonrası donatılar farklı çıkabilir.
Analizden sonra tüm hesap akslarında donatılar eşitlenebiliyorsa eşitleyip tekrar analiz yapın.
1762436901186.png

Geri