V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

temel donatı

nur000

Yeni Üye
temelde donatı alanı yetersizliği sorunu yaşıyorum donatı değiştirsem de bu hatadan kurtulamıyorum ve bazı kolon kiriş birleşim bölgesi hatasını kolon boyutu artırmama rağmen kurtaramıyorum kiriş yönünü değiştirmem statik açıdan tam sıkıntısı nedir acaba ya sınırlı çözmem nasıl bir sorun teşkil eder ? lütfen yardımcı olur musunuz @Ünver ÖZCAN @Yasin TEZEL @Rıdvan TURAN

Ekli dosyalar

1-Temelde donatı yetersizliği sorunu yok. İlave donatıları proğram otomatik düzeltmiyor. Yetersiz olanları elle düzeltmeniz gerekiyor.
temelde asansör altına eksi kotta döşeme tanımlanmış ve perdelere eksi kot verilmiş. Forumda tavsiye edildiği üzere radye temeli boşluksuz düz çözün. Asansör çukuru detayını çizimde verin.

1.png

2-Temelde var olmayan bir döşeme veya döşeme kenarı var analiz yaparken hata veriyor. silinmesi lazım.

2.png
temel sorun dosyasında sadece temel düzeltildi.
Ama tavsiye olarak başka sorunlarda var.
-Kolon-kiriş birleşim bölgesi hataları için kirişleri kolonlara diş yaparak bağlayın.
-Temelde zımbalama hataları için temele ampatman yapabilirsiniz.
-Beton sınıfını C30 yapabilirsiniz.
-Kullanılan donatı çaplarını düzenleyebilirsiniz.

Mimari proje olmadığı için tam olmamakla beraber sorunlarınız çözüldü. mimari projeye göre kolonlara diş verip kalan sorunlarıda çözebilir veya kolon boyutlarını büyütebilirsiniz. İyileştirme adlı dosyada bu bahsettiğim düzenlemeler yapıldı.

Ekli dosyalar

Geri