V11'i Online Satın Alın
V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

temel gerilmeleri çok yüksek çıkıyor diye yapı denetim ile sıkıntı yaşıyorum.

temel gerilmeleri çok yüksek çıkıyor diye yapı denetim ile sıkıntı yaşıyorum. ortalama gerilmeye göre bir sıkıntım yok. raporum temiz.
NASIL BİR CEVAP VERİP İKNA ETMEMİZ GEREKİYOR. ÇOK BUNALTTILAR BİZİ. EKTE PROJEYİ PAYLAŞTIM SİZLERLE

Ekli dosyalar

temel gerilmeleri çok yüksek çıkıyor diye yapı denetim ile sıkıntı yaşıyorum. ortalama gerilmeye göre bir sıkıntım yok. raporum temiz.
NASIL BİR CEVAP VERİP İKNA ETMEMİZ GEREKİYOR. ÇOK BUNALTTILAR BİZİ. EKTE PROJEYİ PAYLAŞTIM SİZLERLE
idecad v11.22.2 kullanınız.
modelle önerilerim:
--maksimum temel basıncını çok az geçmiş, duvarları duvar objesi ile girip kapı ve pencere boşluklarını düşerseniz kurtarabilir,
1775562757164.png
ayrıca:
--kapasitesi yetersiz elemanlar var fiber model işaretleyiniz,
--15 katlı binada bu kadar girinti çıkıntı fazla,
--kiriş bağlantısı olmayan perde var, kiriş bağlantısı olan da tam çerçeve oluşmamış,
--Grup perde x yönü bağlantısı yok,
--balkon 10 m2 den fazla haraketli yükleri artırınız.
mimariden dolayı çerçeve oluşumu iyi değil, mimari projede iyileştirme yapılsa uygun olur.
1775563102474.png

K16 kirişini perde düğüm noktalarına bağlayınız. Kiriş kaçıklığını "alt" olarak ayarlayın ve tekrar analiz yapın.
1775571909637.png

anladım. perdeye dikey kirişleri zaten uçtan bağlıyoruz. yataydaki kirişleri de elimizden geldiğince düğüm noktasına taşımamız gerekiyor.

Geri