temele hareketli yük girilmesi

discover43

Yeni Üye
merhabalar bodrumlu ya da bodrumsuz bir bina statik projesinde bina kulanımından oluşacak temel üzerine ilave gelecek sabit ve hareketli yükleri ide 5.5 versiyonunda nasıl giriyoruz?malum mütemadi temelde herhangi bir döşeme tanımlamıyoruz temele.araştırdım bulamadım.yardımcı olursanız sevinirim.saygılar
 
Merhaba,

Bilindiği üzere, bina kullanımından oluşan yükler kiriş-döşeme sisteminde tanımlanıyor ve onlar, analiz sonrasında temele otomatik aktarılıyor.

Temel üzerine gelecek ilave sabit ve hareketli yüklerin hangi nedenlerden dolayı var olduğunu açıklarsanız konu ile ilgili daha net yanıtlar verebiliriz.
 
ilave yüklerden kastım mesajımda dediğim gibi bina kullanımından dolayı zemin kat tabanına girilmesi gerekli yükler.biz projeyi çözerken tavan yüklerini giriyoruz.bodrumsuz işyeri olarak kullanılacak bir bina tabanına 500 kg/m2 hareketli yük girmem gerekiyor.bodrum bulunmadığından zemin tabanına bir döşeme tarif edemiyorum.bir önceki aynı özellikte projemi bursa imo ya onaya götürdüğümde işyerinden kaynaklı yükleri ihmal ettiğimi girmediğimi söylediler.yine de onayım yapıldı ama geri de çevirebilirlerdi beni.tekrar aynı hadiseyi yaşamamak için sorup öğrenmek istedim.bikaç arkadaşa sordum burda bilen olmadı.şu anda projemi girdim hesaplatmak için sadece bu kaldı.bulamadığımdan proje de öyle bekliyor :))))) umarım bu defa açıklayabilmişimdir sıkıntımı.ilginize çok teşekkürler
 
tekrar yazayım temelim radye değil çift yönlü mütemadi temel radye olsa olay kolay radyeye gireceğim yükü ama mütemadi temelde bulamadım işde nerden nasıl yapılacağını
 
Programda sürekli temel üzerine direk hareketli yük girme imkanınız yoktur. Ancak s.temellerde düzgün yayılı, sabit yük tanımlayabilirsiniz. S.temellere kot verip toprak birim hacim ağırlığını da tanımlamak istediğiniz yük değerini verecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Ancak söz ettiğiniz işletme yükün çoğunluğu zemine denk gelecektir. Bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu düşünüyorum.

Benimle telefonla iletişime geçebilirsiniz. Konuyu detaylı görüşelim.

02242206717
 
aradım büroda kimse yoktu sanırım.ilginize gerçekten çok teşekkürler.oda binasında onay yapan bayan arkadaşın işyerinin hareketli yüklerini ihmal etmişsiniz sanrıım demesinden ötürü böyle bir arayışa girdim.bi de yaptığımız projenin gerçeğe daha yakın olması manasında eksik bilgi girmeyeyim proje dedim.ama sanrıım yine de mütemadi temelde bu sıkıntı var.öyle görünüyor.idede tek bu konuda bulabildiğim şey alt kat ak değerini üst katla aynı kullan oldu.başka da bişi bulamadım.bende de zaten o kutucuk işaretli.odada yine sorarlarsa bilmiyorum artık.seçim döneminde sıkıntı olmadı ama şimdi olur mu bilmiyorum :)))))))))
 
Geri
Üst