V11'i Online Satın Alın

V10 Kilidinizi Online V11 Yapın

Tonoz mesnetlenme ve yerleşim yardım...

asilturk1981

Yeni Üye
Oluşturduğum tonozu S14,S06 ve S01 hizasında tam kolonların ve kirişlerin üzerine gelecek şekilde yerleştiremedim ve mesnetleyemedim.Ayrıca şekildeki gibi yapı ile beraber çözüm yapamıyorum.
Lütfen yardım...

Ekli dosyalar

asilturk1981":3obunivr' Alıntı:
Oluşturduğum tonozu S14,S06 ve S01 hizasında tam kolonların ve kirişlerin üzerine gelecek şekilde yerleştiremedim ve mesnetleyemedim.Ayrıca şekildeki gibi yapı ile beraber çözüm yapamıyorum.
Lütfen yardım...

Tonozu kirişlere mesnetleyebilmek için K1, K2 ve K3, K4 kirişleri arasında tanımladım ve Tonoz kotunu bu kirişlere göre ayarlardım.

Tonoz toolbarında Tonoz mesnetlerini tanımla komutu ile yapı ile birlikte çözüm seçilerek Kiriş ve Kolonlara yük aktarımı aktif yapıldı.

Ekteki projeden inceleyebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• tonoz 2.ide7
    tonoz 2.ide7
    3 MB · Görüntüleme: 482
  • tonoz.png
    tonoz.png
    71.2 KB · Görüntüleme: 1,821
Teşekkürler yüksel bey bir kaç problem çözüm buldu yanlız 3B çerçeve ekranında deformasyon sonuçlarına baktığımızda tonoz orta bölümdeki kolonlara mesnetlenmemiş görünüyor...

asilturk1981":3qwy7nwn' Alıntı:
Teşekkürler yüksel bey bir kaç problem çözüm buldu yanlız 3B çerçeve ekranında deformasyon sonuçlarına baktığımızda tonoz orta bölümdeki kolonlara mesnetlenmemiş görünüyor...

Rica Ederim , Evet siz yazınca farkettim ekte düzeltilmiş halini bulabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• tonoz 3.ide7
    tonoz 3.ide7
    3.1 MB · Görüntüleme: 445
  • tonoz2.jpg
    tonoz2.jpg
    156.9 KB · Görüntüleme: 1,780
Geri